Les corregudes més multitudinàries de Cala Rajada



El primer cap de setmana després de Sant Antoni a Capdepera, se celebra a Cala Rajada i es fa amb una intensitat idèntica. Enguany el bon temps afavorí una participació massiva i els carrers s'ompliren de gom a gom, des de la sortida de la cotxeria de Can Toni Moll fins la tornada. La gent no afluixà en tot el recorregut, i els dimonis i la banda van estar a l'alçada malgrat la “pressió” humana.

Abans de la sortida, puntual com sempre, la banda, dimonis, l'Obreria, autoritats i col·laboradors van gaudir d'un excel·lent plat d'arròs sec  preparat per uns vertaders especialistes i resultà boníssim. Després els preparatius: la banda afinant els  instruments, els dimonis vestint-se, els obrers preparant la sortida i la multitud a fora cridant i reclamant la sortida del dimoni pel primer ball.

A partir del coet que marca les 15 hores i la sortida, l'apoteosi. Música i ball.

L'encontre dels dimonis davant l'església i el ball conjunt i la creu de mata. La plaça de l'església plena a vessar i la gent molt entregada. Des del primer moment la banda marca el ritme festiu, però la comitiva a penes es podia moure malgrat els esforços dels obrers. El carrer Elionor Servera resultà molt llarg.  A la via Mallorca, fins Castellet, hi havia una mica més de ritme.









No faltà la ballada dels dimonis de Capdepera amb els  d’Artà, un moment que s’ha tornat una tradició .

Ja fosquejant, enfilaren cap a ca l’obrer Joan Fuster, on s’aturaren a fer un descans i seguir per Reis Catòlics ja fosca negra. Als carrers  del barri del moll tornà a haver aturades i retencions, fent complicada la marxa. Així i tot tornaren a ballar les darreres cançons davant la cotxeria de Toni Moll als acords de la banda i les veus dels qui encara acompanyaven els dimonis, que eren molts.



Un poc de descans, el canvi de dimonis i tornar a sortir per visitar els foguerons. A Cala Rajada hi havia devers 45 foguerons.



Visitats els més cèntrics, hi hagué una aturada al fogueró de l’Obreria on quedà la Banda i després els dimonis visitaren la resta de foguerons.





Us deixem algunes imatges més...