Sant Antoni torna a ser “la festa d’hivern” a Capdepera. Un any més la devoció santantoriera del nostre poble ha quedat palesa amb el seguiment massiu que han tingut les corregudes. De fet ha estat una participació massiva, que posa a prova la paciència dels músics i dels propis dimonis. Els carrers de Capdepera són estrets i de vegades costa fer espai per ballar i transitar. Tothom vol estar al davant i viure la festa intensament però, ja ho hem dit, som molts els qui volem ballar i gaudir del recorregut festiu que envolta Vila Roja i Vila Nova i ho volem fer a primera fila.
Molta gent i molta emoció en els punts claus del recorregut, amb les aturades a ca els obrers i els balls als llocs on tradicionalment se fan.
Abans de la sortida del dimoni de la cotxeria de Ca na Vergera, hi ha el tradicional dinar per l’Obreria, dimonis, banda i col·laboradors. Enguany ( i com cada any que hem assistit) ha estat excel·lent, un frit per xuclar-se els dits i mullar-hi pa. Gràcies cuineres! Per cert IB3 va voler saber d’on sortia la tradició de la sortida de ca na Vergera i va entrevistar a les tres generacions de “Vergeres” presents.
Puntualment a les 15 hores s’obrí la cotxeria i el dimoni “moreno” va fer el seu primer ball als acords de la banda, amb la calor d’un públic entregat des del primer moment. A partir d’aquest moment arranca tot un seguit de moments icònics de la festa, el primer dels quals és la trobada dels dimonis, el primer ball conjunt i rompre la creu de mata davant l’església. Com podeu veure a les imatges no hi cap una agulla. Dimonis i banda ho passen pillo per arribar-hi i poder tocar i ballar.
A partir d’aquí se recorren els carrers de Vila Roja, amb les aturades i balls en els llocs establerts. Un d’ells és a can Zarallo, on els dimonis i la banda fan una aturada curta. El carrer Ciutat i la costa de Can Capet ens mostra el riu de gent que acompanya als dimonis.
Un altra aturada és Can Patilla (sempre de gom a gom) on els dimonis ( i musics) agafen forces per a fer la segona part del recorregut, Vila Nova. A partir d’aquí la “pressió” humana minva i el recorregut és més àgil. L’aturada es fa a Ca s’Obrer Joan Ramon. La tornada es fa pel carrer Port fins la placa de l’Orient on acaben el seu recorregut. Abans els dimonis es llevaven les caretes a l’Orient, però ara ho faa al fogueró de la plaça de la Constitució, on es fa el primer fogueró.
Ja fosca el segon recorregut, el que visita els foguerons, tornà a dur els dimonis i la banda per tots els carrers de Capdepera per acabar a la plaça des Sitjar on l’Obreria tenia muntat el seu fogueró.
Alguns bars de Capdepera tenia muntat els seus foguerons amb Dj i molt d’ambient. No faltaren els qui recorren els foguerons cantant cançons populars i encara sonen cançons al ritme de ximbomba.
S'ha de dir que la nit convidava a sortir i fer festa. A Capdepera hi hagué devers 30 foguerons, i alguns a Sa Font de Sa Cala.
Us deixem algunes imatges, però aviat farem una carpeta amb imatges de la festa.