Divendres Sant, dia central de la Setmana Santa, dia de la celebració de la "Litúrgia de la Passió del Senyor", juntament amb la lectura de la Passió, l'adoració de la Creu, esdevenen un dels moments claus de la cerimònia. Una celebració on la lectura de la Passió segons Sant Joan substitueix l'Eucaristia i esdevé el centre de l'acte, per a després, en acabar, passar donar pas a l'Endavallament de la Creu tradicional.



Oficià a les dues parròquies el rector Mn. Xisco Bernabéu, amb l'ajuda dels respectius escolanets. Tant a Capdepera com a Cala Rajada, es va rememorar la Passió de Crist amb lectures per part dels fidels i música a càrrec de la Coraleta Verge del Carme i la Coral Parroquial Gabellina. Unes celebracions, en les que destacà més participació a Cala Rajada que a Capdepera.



A Cala Rajada, com és costum, va tenir lloc la representació de l'Endavallament de la imatge de Crist de la Creu, per dipositar-lo al fèretre de vidre que tradicionalment sortia en la processó pel poble. A les fosques i en un profund silenci, només trencat pel cant del Miserere per part de la Coraleta Verge del Carme, que aportà una gran solemnitat al moment, els fidels assistents, esperaren asseguts fins a la finalizació de la cerimònia. Com ja ho recordarem, a Cala Rajada no hi havia processó, per tant, acabat l'Endavallament acabaren els actes de Divendres Sant.



Mentrestant, a Capdepera, una vegada acabada la celebració dins l'església, sense fer l'acte de l'Endavallament (com és costum des de fa anys), sortiren els passos i el Crist en processó com estava previst, aquesta vegada en un recorregut per Vila Nova (carrer ciutat i principal, plaça l'Orient, carrer d'es Port i estrella, carrer col·legi, principal i ciutat), per arribar altra vegada a l'església. En aquesta ocasió es comptà amb l'acompanyament musical de la Banda de Música de Capdepera, que donà un punt de solemnitat juntament amb el silenci respectuós dels que seguien les imatges. Tornà a sortir la Confraria Verge de l'Esperança, amb més participació que el dia abans, que donaren un punt més de vistositat a la comitiva amb poca gent acompanyant. Com és habitual, el pas per la plaça de l'Orient feu que molts dels visitants agombolats a les terrasses, s'aixequessin per veure passar la comitiva. Acabada la processó les imatges tornaren al temple.