Aquest diumenge, han donat inici, a les parròquies de Capdepera i Cala Rajada, els primers actes litúrgics de la Setmana Santa catòlica. En un diumenge primaveral de bon temps, bon sol i oratget fresquet, a la plaça de l'església de Cala Rajada i a la plaça des Sitjar a Capdepera, els assistents a la Missa de Rams, s’aplegaren per a la benedicció dels rams d’olivera que aporta la parroquia (o en algun cas, dels rams de paumes que duien de ca seva). Després de la beneïda de rams, es feu una processó, portant els rams, per entrar als temples i començar la ceremonia del Diumenge de Rams. A Cala Rajada es transità pels carrers que envolten l’església i a Capdepera s’enfilà el carrer major, per voltar al carrer ciutat de cap a l’església.


Les celebracions foren a les hores anunciades, primer a Cala Rajada a les 10 h i després a les 12 h a Capdepera, amb una gran quantitat d’assistents i gairebé semblants a les dues parròquies, omplint les naus centrals de les dues esglésies, coincidint també amb la presència dels nins i nines de catequesis i les seves famílies. El rector Mossèn Xisco Bernabeu oficià les dues misses, acompanyat de mossèn Pere Orpí a Cala Rajada i amb la participació com és habitual a les cerimònies, de la Coraleta Verge del Carme a Cala Rajada i la Coral Parroquial a Capdepera. 

Parlant dels molts rams beneïts que portaven els fidels fins a les parròquies, i que després, com és tradició, les famílies col·loquen a les portes de les cases, als balcons, o penjats per les persianes si és el cas, un any més, i repetim incansablement, “que ja en son molts”, tots ells, foren tallats per la “quadrilla” habitual. Però cal destacar, que aquest any, han faltat els dos organitzadors capdavanters Pere Melis "de cas Colom", i n’Esteva Gomila “de Sa Tafona”, per motius de salut, i en Pep Mayol “de Son Terrassa” per motius familiars, però, en Miquel Casellas "Calobra" al capdavant, juntament amb en Mateu Morey, en Jaume Melis “Pillu” i en Jaume Moll “de Sa Mesquida”, feren bona feina i deixaren ben satisfet a tothom amb la feina feta.

El Diumenge de Rams, pòrtic de la Setmana Santa, és el dia en què es commemorem dos fets importants: l’entrada solemne de Jesús a Jerusalem i, la seva passió i mort en la creu. D’aquí ve que aquest diumenge, es denomina com “Diumenge de Rams” i “Diumenge de la Passió del Senyor”. La litúrgia d’aquest diumenge és molt variada i comença amb la benedicció dels rams (o les paumes), i la lectura de l’evangeli que parla de l’entrada triomfal de Jesús a Jerusalem. Després en l’eucaristia que segueix, es llegeix la passió i la mort de Jesús, segons l’evangelista que toqui, en una eucaristia on el color vermell és el destacat, en la vestimenta dels oficiants i també en els ornaments.


Ara queden les celebracions de Dijous i Divendres Sant (a les 19h. a Cala Rajada i 20,30h a Capdepera ), la Vigília Pasqual de dissabte de Resurrecció (a les 19h a Cala Rajada i les 20.30 a Capdepera) i el Diumenge de Pasqua (com és habitual a les 10h a cala Rajada i les 12h a Capdepera) amb la processó de l'Encontre un poc abans.