La missa del dissabte ens du una celebració litúrgica plena de simbolismes i que amb la resurrecció de Jesús com a centre és considerada la més important de l'any per a la majoria de les confessions cristianes.
La benedicció del Foc Pasqual, foc que encén el Ciri Pasqual, que es consagra i s'encén aquest vespre, símbol que representa la llum que ha de guiar als fidels durant la seva vida.
Aquest vespre, els fidels encenen petit ciris de la flama del ciri pasqual, el qual du inscrites les lletres alfa i omega i les xifres de l’any. Ciri que crema i dona llum durant l’ofici i els dies de certa solemnitat fins al dia de l’Ascensió, tot recordant la mort i resurrecció de Crist.
Aquest mateix vespre, es beneeix l'aigua que servirà pels baptismes de la parròquia durant l'any i durant la cerimònia per a l'aspersió als feligresos i la seva benedicció.
La celebració de la Vetlla de Pasqua, aquest any, sols ha tengut lloc a la parròquia de Cala Rajada. Oficiaren el rector Mossèn Xisco Bernabéu i Mossèn Pere Orpí, amb l'ajuda de l'escolà habitual de la parròquia que tendrà la seva continuïtat el diumenge a la Missa de Resurrecció, amb l'Encontre de Jesús i la Verge Maria com a preludi abans de la missa.
Com era d'esperar, molts feligresos de Capdepera participaren a la Vigília Pasqual de Cala Rajada, ja que no n'hi feren a Capdepera, el que va fer que hi hagués una mica més d'assistència de feligresos del que és costum a una celebració del dissabte de Setmana Santa.