L’inici oficial del Mercat Medieval és el divendres a partir de les 18 hores, amb l’arribada de les autoritats que fan el volt pel mercat. Puntualment van sortir de davant de l’Ajuntament. La comitiva estava encapçalada per la pregonera, Marisa Nebot; el batle de Capdepera, Rafel Fernández; el president del consell de Mallorca, Miquel Ensenyat; la consellera de Salut del Govern Balear, Patricia Gómez; i gairebé la totalitat de regidors de l’ajuntament i alguns càrrecs públics.
Primer de tot tallaren la cinta inaugural i a partir d’aquí començaren la visita a les distintes paradetes fins la plaça de l’Orient, amb una aturada al centre de coordinació de Protecció Civil, tot temps acompanyats pel grup IXERA que obria el pas.
A la plaça de l’Orient se va fer la fotografia de tot el grup i a partir d’aquí seguiren el recorregut fins el castell per les escales del carrer Pla d’En Cosset. Al Castell hi hagué l’habitual aturada a les Herbes de Can Planetes abans d’arribar a l’esglesieta on el públic omplia l’espai de gom a gom.
L’acte del pregó resultà molt emotiu, senzill i sobri. Primerament, el presentador de la pregonera va ser el poeta Joan Cabalgante Guasp, que va relatar algunes de les qualitats de na Marisa a més de descriure les seves relacions familiars. El presentador, com era tradició requeia en la figura del pregoner de l'any passat, però en aquesta ocasió l'Ajuntament ha volgut canviar el protocol i fer que una persona diferent s'encarregués única i exclusivament de presentar a la vertadera protagonista de la tarda: Marisa Nebot.
Seguidament, la pregonera va fer un discurs entre emotiu i nostàlgic, que recordava aquella Cala Rajada i Capdepera d'un temps, quan viatjava en cotxe amb el seu marit, o quan nedaven a l'aigua de Cala Agulla o de Cala Gat. També va fer referència al seu ofici a la merceria; "la de los hilos", va ser com es va presentar. Va ser important una part del discurs, on precisament feia referència a la necessària protecció, difusió i ús del català. Marisa també parlà dels malnoms i dels inicis del seu ofici, amb un to i una tranquil·litat i valentia realment admirables. El pregó també el podeu veure íntegre al Cap Vermell, és del tot recomanable.
L’acte acabà amb un concert de la Coral s’Alzinar, que posà la cirereta al pastís amb una molt bona selecció de temes, acabant com és tradicional amb “Capdepera, Capdepera” i “La Balanguera”.
Després de les felicitacions i salutacions, l’Ajuntament convidà a un sopar de drets a Can Creu d’Inca, preparat amb tot luxe de detalls.
Però divendres encara tenia una programació ben intensa.
Passacarrers i concert del grup aragonès IXERA, malabars de Chechare i l’esperada actuació de la colla de dimonis de foc Sa Solera Gabellina amb el seu espectacle pirotècnic i musical “ Cap a l’Infern”, a la plaça des Sitjar.
Acabada la festa a la plaça des Sitjar, després de mitja nit, la plaça de sa Menjua agafà el relleu amb un concert del grup RIU (guanyadors del IV concurs SONS de la Mediterrània) i el grup felanitxer Kingston club.