Una multitud acollí Ses Majestats en el moll de Cala Rajada



Aquests tres personatges no ens fallen mai: cada any compareixen puntuals a la cita amb els nins del nostre poble, amb un vaixell carregat, com deim més amunt, d'alegria i il·lusió, i també de juguetes. Els Reis d'Orient, amb bon temps o amb mal temps, sempre vénen i omplen les nostres vides d'un raig de llum, enmig de la foscor en què les circumstàncies mantenen tantes i tantes persones. 

L'arribada al moll de Cala Rajada, el passat diumenge dia 5, fou d'allò més precís, si fa no fa a l'hora prevista, les 18'30. I podeu ben creure que entre infants i pares i padrins, no hi cabia una punta d'agulla, a l'esplanada ni damunt el mur. Els focs d'artifici els donaren la benvinguda i la munió de gent va esclatar de joia. Segurament en cap altra festa del poble es dóna un moment tan màgic com aquest, compartit per petits i grans sense distinció.









No faltaren els salutacions i els discursos de Ses Majestats. Fins i tot van llegir una de les cartes rebudes, "d'un nin del poble" que reivindicava als regidors de l'Ajuntament, tos els quals foren anomenats pel seu nom, l'obertura d'una vegada per totes de la piscina municipal. El més vehement, en tot cas, i com sempre, fou el Rei Baltasar, amb la seva incomprensible xerrameca que, també com sempre, necessità traducció.



Ses Majestats volgueren agrair públicament el magnífic treball realitzat pel nin Mateu Osés, creador del cartell anunciador de la festa dels Reis d'enguany. El mateix Mateu fou l'encarregat de treure el número guanyador del sorteig d'un viatge a Port Aventura, els afortunats posseïdors del qual es trobaven, com no, entre el públic. Enhorabona.







I una vegada més, els Reis poden estar ben contents de la Comissió, que els preparà tres magnífiques carrosses per a passejar-los pel poble. Tres obres d'art, com sempre, per a donar més llustre a una festa que, de per si, ja en té prou. Un gran treball.









Escortats per la gentada i amb la Banda de Cornetes i Tambors obrint la marxa, els Reis es dirigiren al Centre Cap Vermell per a saludar tots i cadascun dels nins que els havien anat a esperar i regalar-los caramels, a l'espera de repartir les juguetes al dia següent. Això sí, en el seu trajecte, passaren per la plaça dels Mariners, a recollir les cartes en què els infants del poble els havien fet les seves comandes. Perquè tot i que són màgics i ho duen tot dins el cap, bé estar llegir les cartes, no fos cosa que es descuidassin d'algun regal.