Gran èxit de participació en la jornada




Una de les activitats més compromeses amb el medi ambient de les Festes del Carme són les Jornades de Neteja Litoral.  Enguany s'ha arribat a la setena edició i ha comptat amb una bona participació de voluntaris, devers vuitanta, entre els que han anat a peu per la costa i els bussejadors i apneïstes que han recollit residus de dins la mar. 



Aquesta feina organitzada per la Comissió de Festes s'ha pogut dur a terme gràcies a l'ajuda dels efectius de la brigada municipal, el departament de Medi Ambient de l'Ajuntament, Protecció Civil i la Reserva Marina. 



De bon matí, a les 9,30, es repartiren el material necessari per dur a terme la jornada neteja (bosses, guants, fruita...) i es van distrbuir les zones a cada grup participant. Malgrat la calor es cobriren els espais marcats per l'organització.



Cal destacar la feina dins l'aigua dels clubs de submarinisme, com ara el Mero o el Starfish.





Després de la recollida dels residus s'ha fet un triatge i un taller sobre la problemàtica dels plàstics a la mar. Els voluntaris han aconseguit arreplegar 14 saques plenes de plàstic (llaunes i envasos), 32 botelles de vidre, 1 bossa sencera de burilles de cigarretes i altra brossa.



Des de la mar s'ha aconseguit treure una part d'una embarcació enfonsada a la zona d'Es Coconar, visible des del passeig marítim amb la mar baixa, dos pneumàtics i la part de la boia de l'entrada del moll de Cala Rajada que va ser arrossegada fins les penyes a la zona del Porto Cala pel temporal.



Per acabar tots els participants van poder gaudir d'una ben merescuda ( i escel·lent) paella preparada pels Ricemen, els paellers de les festes del Carme.







A tots: voluntaris, organitzadors i col·laboradors us donem l'enhorabona i les gràcies per la feina feta. Esperem que a la vuitena edició siguem més a la enteja del litoral de Cala Rajada.