El dissabte es va tancar una edició memorable de les Festes del CarmeL'any de l'emancipació, per dir-ho així, i de la total autonomia de l'Associació de les Festes del Carme, ha coincidit amb un programa i uns actes que ens han deixat el millor regust, el d'uns dies en què tot ha sortit rodó. Dues setmanes després del primer acte (la Mitja Marató), cansats i satisfets, podem dir, sense por d'errar, que les festes d'enguany són per a sentir-nos, tots, amb els organitzadors en primer terme, molt satisfets.

I de tot aquest devessall de festa, "Cap Vermell", com sempre, n'ha donat compte, de manera complida i puntual, amb més de 360 fotografies publicades i un grapat de vídeos que deixen testimoni gràfic del que ha estat El Carme 2016. 

El Dia del Carme centra la seva activitat en la processó marítima i la missa en el moll. I així ha estat també en aquesta ocasió. I, com podeu veure a les imatges, tot començà unes quantes hores abans, amb la preparació de l'escenari i de l'esplanada, que, finalment, lluiren com una pintura.Al mateix temps, Ángel Zarallo lluí una vegada més el seu art floral i deixà la imatge de la Verge bellament ornamentada.
 

Al capvespre, mentrestant, es recuperava una activitat que els darrers anys s'havia deixat de banda: el concurs de barques més ben enramellades, reservat a les embarcacions de pesca. No se n'hi apuntaren gaire, però per ser la primera convocatòria després de molts d'anys, cal esperar que en successives edicions els participants vagin a més. El jurat considerà que la barca guanyadora era "Es Virot".

Poc després de les 19'45, sortí la imatge de la Verge del Carme de la parròquia i enfilà el camí del moll, acompanyada per la Banda de Cornetes i Tambors i la Banda de Música, a més de nombrosos fidels.

I aleshores el moll ja era ple de gom a gom, esperant el començament de la celebració, una celebració que oficià mossèn Pere Orpí, qui oferí una bella homilia, farcida de poesia i d'història carmelitana. Va estar acompanyat pel rector Antoni Amorós i pel Provicari General, Nadal Bernat.El Ball de l'Oferta, enguany anà a càrrec de l'agrupació "Aires Gabellins".

I l'acompanyament musical de tota la celebració va anar a compte de l'habitual Coral Verge del Carme.Acabada la missa, la imatge de la Verge del Carme va ser embacada en el bou "Miri" i tot seguit s'inicià la processó per la cala, en què participaren un bon grapat de barques.Durant la processó, des de la punta del moll es llançà el tradicional castell de focs artificials, del qual us n'oferim unes poques imatges, tota vegada que en altres espais en teniu complida informació, en vídeo.

 

 

Però la festa no acabà aquí. Una vegada que la imatge de la Verge fou retornada al temple, en el moll ens retrobàrem amb uns vells coneguts de les Festes del Carme: "S'Arrual Jazz Mort", una formació que ha passat bastantes vegades per Cala Rajada, però que ara ja feia uns quants anys que ens tenien abandonats.

I "S'Arrual" amb què ens retrobàrem va ser la de sempre, fresca, desenfadada, ocurrent i provocativa. I tot això oferint bona música, des del swing dels anys 30 del segle passat a títols dels anys 60 o a temes actuals, dels quals, tot s'ha de dir, ells en són els autors i que els han estat plagiats per figures com Sting, entre d'altres. Velles versions com la de "El metro de Pina" ens recordaren "S'Arrual" més clàssica i en tot moment vam tenir la sensació que el temps no havia passat i que aquest grup té una habilitat especial per connectar amb el públic. Del públic, diguem que va ser molt el que no es va voler perdre el darrer acte de les festes, aprofitant per fer la darrera pomada i per a desitjar que les festes de l'any que ve siguin tan bones com les d'enguany. Cosa no gens senzilla, tot sigui dit.

"S'Arrual", que ja havia tocat en un segon escenari, més baix i accessible, més a prop de la gent, acabà deixant el cadafal i fent el seu darrer tema, Wen de Saints go marching in, devora la barra del bar, envoltats d'un públic totalment entregat.

Hem d'insistir: les Festes del Carme 2016 han resultat memorables, si més no vistes des de defora. Però, n'haurem de continuar parlant. De fet, tenim emparaulada una entrevista amb el president de l'Asociació, per mirar de fer balanç. A veure si de dedins se'n té la mateixa percepció.

Visca El Carme 2017!