Extens reportatge fotogràfic: missa, processó, focs, havaneres...


...i tot acabà bé, molt bé. L'edició 2015 de les Festes del Carme ja és història, una pàgina més d'unes celebracions que els anys i la feina impagable d'una comissió absolutament popular han anat posant en el cor de tots els cala-rajaders i de moltíssima gent de fora poble.

Tot havia començat dia 3, amb el pregó, i tot va culminar el dia de la Patrona, amb els actes tan habituals com esperats, segons un guió que ningú no es vo, saltar.

Al capvespre, amb un sol de justícia, un petit exèrcit de voluntaris i voluntàries havia deixat l'esplanada del moll i l'escenari que feia goig de mirar. Tot a punt per a la celebració de la missa.

Puntualment, a les 19'45, la processó sortí del temple parroquial, cap al moll, on una gentada esperava l'arribada de la imatge de la Verge.

La Coral Verge del Carme, com cada any, amenitzà la celebració, amb la solvència i el bon gust que caracteritza aquesta agrupació.L'Eucaristia la va presidir, en aquesta ocasió, mossèn Jaume Mercant, d'arrels cala-rajaderes, qui es confessà emocionat pel fet de celebrar la missa del Carme, en el que considera el seu poble. Amb ell van concelebrar Antoni Amorós, Pere Orpí, Miquel Fornés i Nadal Bernat. La cerimònia va resultar molt lluïda, sense que hi mancàs el "ball de l'oferta" a càrrec de l'agrupació "Castell de Capdepera". L'econòm Amorós va reconèixer que mossèn Jaume Mercant havia deixat el llistó molt alt.

  

  La imatge de la Verge del Carme lluí esplèndida, com sempre, gràcies a l'ornamentació floral d'Àngel Zarallo.I tot seguit la processó marítima, amb un bon temps espectacular. La imatge fou embarcada, un any més en el "Myri", patronejat per Simón Pérez. I al darrere una bona quantitat de petites embarcacions que volgueren sumar-s'hi.

Els focs anaren de menys a més i ens depararen un final certament espectacular.

  

  
I ja per posar-hi el tancador, la cantada d'havaneres, que enguany arribava a la vintena edició. De presentadora, la insubstituïble Bàrbara Flaquer, amb la gràcia i el bon humor que la caracteritzen. Els grups participants, els de sempre: Coral Cala Rajada, Coral Gabellina, Cop de Mar i Pampols i Llampugues del Moll. Una bella cantada seguida per un públic molt nom brós, que se la volgué perdre.S'aprofità la vetllada per a retre un més que merescut homenatge als membres de la comissió de festes. El públic va reconèixer la feinada d'aquesta gent amb una sonora ovació. Ells són l'ànima de la festa, els artífexs d'aquest esdeveniment que cada any ens ajuda a recordar que Cala Rajada també és un poble. Gràcies, bona gent!Per cert, haureu vist que manquen les fotografies dels dos darrers grups que cantaren havaneres. Resulta que els "fotògrafs" eren damunt l'escenari, cantant. Si algú té imatges d'aquestes actuacions, li agrairem infinitament que ens permeti compartir -lesamb els nostres lectors i, per tant, ens les faci arribar al nostre correu: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Gràcies per endavant. 


Esperam ansiosos les Festes del Carme 2016.