Ja és tradició, perquè són molts d'anys que així succeeix, que les Festes del Carme, iniciïn el seu periple amb el pregó i el consegüent concert de la Coral s'Alzinar. I enguany no ha estat una excepció, amb en Joan Serrano com a pregoner. L'acte va tenir lloc el passat divendres dia 3 i, com també és habitual, l'església parroquial de Cala Rajada en fou l'escenari, amb la presència de l'equip de govern de l'Ajuntament al complet i d'una notable representació dels regidors de l'oposició.
En Joan Serrano, d'una nissaga avui coneguda pel seu vessant empresarial en el món de l'hoteleria, encetà la seva presència a Cala Rajada, en els anys 60, i així ho va recordar el mateix pregoner, com una família dedicada al món de la confecció de peces i complements de pell, una indústria domèstica des de la qual, posteriorment, s'expandiria cap a la indústria de l'allotjament turístic. En Joan, però, és un home eminentment de la mar i la seva activitat professional sempre ha anat lligada a aquest medi. Va palesar la consideració que li mereixen els treballadors que han dedicat la seva vida al món marítim, ja siguin pescadors professionals o aficionats, mariners mercants o professionals de l'oci. Digué, en Joan Serrano, que la gent de la mar està feta d'un caràcter especial, tot recordant algunes anècdotes protagonitzades per esforçats navegants en les pitjors circumstàncies meteorològiques. No hi va faltar, en el pregó, tot un segui de vivències personals del temps de la infantesa i la joventut, farcides de capbussades inversemblants des de damunt la farola de la punta del moll o d'amaratges vertiginosos en bicicleta. Coses de quan Cala Rajada es deixondia i obria els ulls a la nova realitat que va suposar l'arribada massiva de turistes. En el seu conjunt, el discurs d'en Joan Serrano, tot ell improvisat, va traspuar una gran sinceritat, amb el to de la paraula fresca i espontània, com si rajàs directament del cor del pregoner, i, per tant, capaç d'arribar directament al cor dels oients. Aquests així ho entengueren i el premiaren amb una gran ovació.
La segona part de la vetllada la van omplir, com sempre, i com hem dit abans, els membres de la Coral s'Alzinar, de la mà d'Elionor Gómez-Quintero, amb na Maria Antònia Gomis com a pianista i na Bàrbara Femenias de solista.
L'agrupació coral va tirar, en aquesta ocasió, cap a la música dels grans musicals, amb algunes de les pàgines més conegudes d'aquest gènere, molt apreciades pel públic. Temes de West Side Story, The Sound of Music, Jesus Christ Superstar o Evita, entre d'altres, sonaren notablement brillants i la coral es va veure còmoda i identificada amb un repertori al qual ha dedicat una part important de la seva dilatada trajectòria.
Tot plegat va constituir una bella posada en escena de les festes del moll, davant un auditori que gairebé va omplir el temple parroquial. Diuen que bé està allò que bé acaba, però nosaltres hi afegim que tampoc està gens malament que les coses comencin de la millor manera possible. Com en aquest cas.