Dimarts, 21 de febrer, se celebrà a Cala Rajada l’acte d’Enterrament de la Sardina organitzat pel Club “Sol Naixent”, amb la col·laboració de l’Ajuntament, la Banda de Cornetes i Tambors i l’Associació de les Festes del Carme.

Aquesta celebració marca el fi dels Darrers Dies i encara se conserva en uns pocs indrets de Mallorca, entre d’ells Cala Rajada.

A les 19 hores començà la concentració de participants a l’explanada del moll de Cala Rajada. La peculiar reunió de persones de dol, entre plors i laments, al voltant de la sardina, va donar pas a un passa-carrers, amb els músics de la Banda de Cornetes al davant.

La sardina, portada per quatre dones que s’anaren tornant durant el trajecte, anava acompanyada del seguici majoritàriament de “planyideres” vestides de rigorós negre.

Després de recórrer el passeig Gabriel Roca i Elionor Servera fins la plaça dels Pins, arribaren a Club “Sol Naixent”,  on  Xisco Campins llegí unes gloses de Jaume Fuster. 



En acabar començà el sopar de sardines torrades al caliu, preparada pels voluntaris de l’Associació de les Festes del Carme. N’hi hagué sardines a voler, bon ambient i un acomiadament dels Darrers Dies ben divertit.