LA COMISSIÓ DELS REIS
 i 
LLORENÇ TOUS
REBRAN EL GUARDÓ CORRESPONENT AL 2013





 



Continuant amb la dinàmica dels últims anys, el Premi Cap Vermell 2013 tendrà un doble destinatari. D'una banda, la Comissió dels Reis, designada per votració popular, amb els vostres correus, que ha estat triada entre les candidatures proposades, de manera molt majoritària, d'aquelles que no admeten discussió. D'altra banda, la junta de l'Associació Cap Vermell ha designat el guanyador individual, que, en aquesta ocasió, ha recaigut en la persona de Llorenç Tous.


COMISSIÓ DELS REIS

Cada any, pel gener, succeeix un petit miracle: arriben els Reis, i aquests es passegen de casa en casa per a repartir no solament juguetes als infants del poble, sinó, i més important, gavadals d’il·lusió i muntanyes de fantasia. Preparar la cavalcada, fabricar les carrosses, recollir els paquets, organitzar el repartiment i dur-ho tot a terme és una tasca extenuant. Certament, el resultat de tot plegat no neix per generació espontània, sinó de la feina d’un grup de gent decidit a dur la felicitat a tot el poble. Però, com en el cas d’altres institucions i grups del nostre poble que ja han estat guardonats, el reconeixement es fa extensiu no sols a l’actual Comissió, sinó també a totes les persones que, al llarg dels anys, generació rere generació, han fet possible que cada any, indefectiblement, arribin els Reis.


LLORENÇ TOUS

Prevere, canonge lectoral de la Catedral, estudià a Roma (a la Pontifícia Universitat Gregoriana i en el Pontifici Institut Bíblic) i a l’Escola Bíblica de Jerusalem. Premi Ramon Llull 2001 a l’activitat cívica (que es concedeix a les persones que suposen un exemple de compromís cívic i treball continuat a favor de la identitat, la cultura, la llengua, el patrimoni cultural i natural, o que hagin tengut una actuació destacada en el vessant de l’acció social), i Creu de Plata de l'Ordre Civil de la Solidaritat Social (Ministeri de Treball i Assumptes Socials).  La seva ha estat una tasca constant de dedicació a la causa dels més desvalguts. Autor d’una sòlida obra literària (al voltant de 12 llibres publicats), el seu pensament i la seva poesia reflecteixen el patiment i la marginació des del vessant evangèlic i de compromís. L’última obra publicada, tots ho recordareu, ha estat “Memòries gabellines”, presentada a Capdepera el passat mes de setembre, en l’edició de la qual va col·laborar “Cap Vermell”.

--------------------------------
En cada nova edició ens quedam amb la convicció de la riquesa humana que atresora el nostre poble, dels grans mèrits de les moltes persones i agrupacions que treballen de manera desiteressada perquè la vida de la comunitat sigui més duguedora. Enguany, una vegada més, creim fermentment que l'hem encertada de bell nou.

De la data de la festa de lliurament dels guardons, us n'informarem oportunament.