Eva Moreno, Anna Folch i Carme Sureda se’n duen els premis Ploma de Ferro 2021




Enguany, represa una certa normalitat cultural, s’ha dut a terme una nova convocatòria dels premis Ploma de ferro, que han assolit la 28a edició, amb una augment de participació en la categoria adulta, a la qual s’han presentat 116 obres, xifra que gairebé s’ha triplicat respecte d’edicions anteriors. En canvi, no s’ha dut a terme la categoria juvenil. 

El primer premi, valorat en 750€ i un guardó, ha estat Eva Moreno Bosch, de Molins de Rei, per “Sota els cèrcols de l’aigua”, presentada sota el pseudònim Dona de la ribera, de la qual el jurat n’ha destacat la pulcritud d’elaboració. El segon premi, valorat en 450€, ha estat per a Anna Folch Piferrer, de Vilassar de Dalt, per a la narració “Lletra de pal”, amb el pseudònim Xargall, pel seu estil definit i la credibilitat dels personatges. I el premi local, valorat en 300€, ha estat per a Carme Sureda Alzina, per “Alenar”, presentada sota el pseudònim C. Mediterrània, un conte que conté més del que mostra en superfície.  



Els premis s'han lliurat avui horabaixa al Castell de Capdepera, en el marc de la Diada de Sant Jordi. També s'hi ha presentat el recull d'obres guanyadores de 2019 i el concurs de punts de llibre organitzat per les Biblioteques Municipals, en col·laboració de l’IES Capdepera, del qual ha estat guanyadora Daniela Rodríguez Ajates. 

L'acte ha comptat amb un recital del grup Onada, seguint el protocol de mesures contra la COVID-19 i aforament limitat. Es va transmetre en directe a través del facebook de sal.capdepera.

I així ho contaren a IB3



El jurat ha estat format per Pere Antoni Pons, Glòria Julià Estelrich i Joan Cabalgante Guasp.

Les obres guanyadores d'ambdues edicions es publicaran en propers mesos tant en versió digital , que es podrà llegir tant des del web municipal www.ajcapdepera.net com des de www.capvermell.org, associació col·laboradora del concurs, com en també paper.