Dia 23 d’abril, diada de Sant Jordi, l’IES Capdepera
va oferir una jornada de portes obertes en el centre


Uns premis que l'Associació Cap Vermell patrocina i que enguany han assolit la 3ª edició.

S’hi han presentat un total de 60 narracions, que prèviament han estat avaluades com a treball acadèmic pel Departament de Català de l’IES Capdepera. D’aquestes n’han resultat guanyadores 6: de primer cicle d'ESO  han estat premiades “Com es va formar l’armadillo”, de Julìà Ossés Alzina i “Difícils eleccions”, de Cecilia Raij J. De segon cicle d’ESO “Terra Roja”, de Lluís Büstrin Gomis, i “Marta”, de Maria Pellicer Ferrer. I de Batxillerat “Capítol tancat”, de Júlia Fernández Vives, i “Aquesta és la realitat”, de Judit de la Rosa Lorenzo.

Aquesta categoria juvenil té una dotació econòmica de 300€, col·laboració econòmica totalment sufragada per l’associació cultural Cap Vermell.

A banda dels premis, els alumnes han estat obsequiats amb un diploma i un lot de llibres.


Quant a les obres presentades, un dels elements a destacar, a banda de la qualitat de les obres presentades, és la seva temàtica o rerefons, entre els quals: la crisi (desnonaments, acomiadaments, suïcidis), situacions pròpies de l’adolescència, violència domèstica, ciberbullying, mons llunyans, la mort, la ciència i la tecnologia, la interculturalitat...

D’aquesta categoria del premi, cal destacar la bona simbiosi entre l’IES Capdepera, l’associació Cultural Cap Vermell i el mateix ajuntament per poder dur endavant aquest projecte.

D'altra banda, el jurat d'aquesta edició, a l'hora de fer el veredicte considera que al marge del premi obtingut per les guanyadores, per la duresa i l'actualitat del seu contingut, contribueixen a fer més justa la societat.

Aquestes obres guanyadores es publicaran en propers mesos en suport digital i potser es realitzarà alguna activitat posterior.