Cap Vermell ja ho havia informat en diverses ocasions. Fa un any titulàvem Serenates d'Estiu: adéu definitiu?
Ara bé la notícia llegida sencera és de les que fan mal. Parla, entre d'altres coses d'un cúmul de desencontres i despropòsits i d'un ajut de 50.000€ que s'ha tornat.
Llegiu-la:
Eren un clàssic dels festivals de l'estiu que, des de fa 24 anys, sonaven els dijous del mes de juliol als jardins de la Torre Cega de la Fundació Bartomeu March. Durant aquest temps, el seu cartell va aconseguir cotes d'altíssim nivell.
Però aquest any, per primera vegada en la seva història, les Serenates d'Estiu de Cala Rajada no es celebraran. L'organització, Joventuts Musicals de Capdepera, culpa l'anterior consistori de «falta d'interès» per resoldre els problemes de «infraestructura» que es venien patint en les últimes edicions. Per la seva banda, tant l'alcalde sortint, Josep Gallego, com el regidor de Cultura, Rafael Fernández, assenyalen que l'Ajuntament «no podia» assumir més compromisos que els habituals de cada any.
Després de parlar amb les parts implicades, inclosa l'associació hotelera de Cales de Capdepera, sembla que un cúmul de desencontres i despropòsits, als quals no ha estat aliena la crisi, han donat en orris amb una cita cultural que semblava més que consolidada i que oferia un «alicient» de qualitat al turisme de la zona.
«És una pena, em sembla terrible que no se celebrin perquè tot suma», explica Joan Massanet, president dels hotelers.
Des Joventuts assenyalen que «alguns aspectes d'obligada solució referents a infraestructura, burocràcia, administratius i financers no s'han pogut reconduir malgrat la insistència de la junta directiva [de Joventuts Musicals de Capdepera] des de fa més d'un any, per arribar a temps a una solució. Se'ns han negat els suports necessaris, concretament per part de l'Ajuntament de Capdepera ». En aquesta veterana entitat es demanava al consistori un nou escenari, ja que l'any passat va caure una part del mateix en ple concert, - «el públic el va veure» - i «una assegurança de responsabilitat civil». A més, pretenia que l'Ajuntament busqués una major «implicació» de l'esmentada Fundació amb la signatura d'un conveni.
Aquest any, Ibatur va negar la subvenció a Joventuts, i encara que el passat mes d'abril els hotelers van aconseguir 50.000 euros de l'esmentat organisme, des Joventuts diuen que «ja era tard» per a la contractació dels artistes, «que tanquen les seves agendes amb molts mesos d'antelació », i els diners es va retornar. Des Joventuts es té la sensació que el consistori «tenia altres prioritats abans que la cultura» i que «després va arribar la campanya electoral». No obstant això, destaquen l'ajuda dels hotelers per pal.liar el problema financer i opinen que «després de 24 anys» s'hauria de crear «una base sòlida i estable per al festival». Per la seva banda, Gallego i Fernández diuen que el consistori «no podia» assumir el festival,-aportava les cadires, l'escenari i la neteja posterior al concert-, i afegeixen que si no hi ha Serenates és perquè «l'organització no es va sentir amb forces, el mateix va passar amb la Fira de la Llampuga ».