Cap Vermell felicita la declaració del cant profètic de la Sibil·la com Patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat, que s'ha donat a conèixer el dimarts 16 de novembre a Nairobi (Kenya).  Estam molt satisfets que un cant ancestral com és el de la Sibil·la hagi estat reconegut pel Comitè Intergovernamental de la UNESCO i inclòs dins del llistat de Patrimoni Cultural i Immaterial.


Cap Vermell des dels seus inicis digitals ha enregistrat en dues ocasions aquest cant. A Bàrbara Femenies a Cala Rajada l'any 2007 i a Caterina Barceló a Capdepera l'any passat. Cap Vermell també va participar, per mitjà d'un banner, en la campanya de recollida de signatures que el Consell proposà des del Nadal passat.




El cant de la Sibil·la és una mostra cabdal del nostre patrimoni cultural, es tracta d'un cant d'origen medieval que forma part de les matines de Nadal. És un dels pocs exemples encara vius del folklore religiós medieval, que tan sols ha perviscut a Mallorca i a l'Alguer.  El cant de la Sibil·la apareix documentat des del segle X a diferents indrets de Catalunya, Itàlia, Castella i França. Tot i que inicialment es cantava en llatí, a partir del segle XIII ja hi ha documentades les primeres versions en llengua catalana. Aquestes primeres versions catalanes del Judicii Signum no es traduïren directament del text llatí sinó que provenen totes d'una versió-adaptació d'origen provençal, el que demostraria la gran popularitat i difusió que assolí aquest cant.


Cap Vermell celebra, també, el reconeixement dels castellers com a Patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat i feliciten la comunitat castellera, especialment les dues colles de Mallorca, la dels Al·lots de Llevant i els Castellers de Mallorca, en què participa gent de Capdepera.