La russa SUSANNA KADZHOYAN, guany brillantment el
VIII Concurs Internacional de Piano Vila de Capdepera


Aquest diumenge, dia 2, a les 18 hores es lliuraran els premis de totes les categories,
amb actuació dels distints guanyadors



La pianista russa Susanna Kadzhoyan va ser distingida com a guanyadora de la vuitena edició del Concurs Internacional de Piano Vila de Capdepera, segons acord del jurat presidit per Nelson Delle-Vigne Fabbri, i integrat per Noemí Dalmau, Hilomi Sakaguchi, Miquel Estelrich, Federico Gianello, Shigehiro Yamamoto, Andreu Riera i Justo Romero. Un jurat que, magníficament representat, havíem entrevistat unes hores abans en el nostre programa "El cafè dels dissabtes".

La final se va celebrar el passat dissabte, dia 1 de maig, en el Teatre Municipal, que va registrar un ple absolut. Els cinc pianistes que havien accedit a aquesta final, interpretaren, a criteri de cadascun d'ells, el Concert Op. 16 en Lam, de Grieg, o bé el Concert nº 37 en Dom de Beethoven. I bé podem dir que tots cinc donaren mostres sobrades de la seva tècnica i de la seva sensibilitat, i als nostres ulls es feren creditors, tots cinc, de la màxima distinció. Però, ja se sap, no poden guanyar tots i, volem creure que amb molta feina, el jurat acabà decantant-se per la russa Susanna Kadhoyan. A més dels 3.000 euros en metàlic, amb què està dotat el primer premi, aquesta pianista es va guanyar un concert amb orquestra, i també un altre concert a la Torre de Canyamel.



El segon premi, dotat amb 1.500 euros, va recaure en la coreana Young-Kyung Song, que amb aquest guardó també es va guanyar un concert a les Serenates d'Estiu de Cala Rajada. D'altra banda, la pianista de Corea va merèixer el premi del públic.



El tercer lloc ex aequo va ser per a l'ucraïnès Pavlo Kachnov i la russa Natalia Tkachenko. Recordem que la dotació d'aquest premi és de 1.000 euros.





Finalment, el jurat va distingir amb una menció especial el pianista també d'Ucraïna, Andriy Tsygichko.



Com dèiem, cinc intèrprets brillants, que entusiasmaren el públic asistent al concert i que, a més, comptaren amb l'important recolzament de la Jove Orquestra de les Balears, que actuà sota la batuta del director japonès Shigehiro Yamamoto





Menció especial, una vegada més, per a l'associació Art en Música, que volem personificar en Noemí Dalmau, autèntica ànima d'un certamen que, d'edició en edició, s'està consolidant com el més important de les Illes Balears, de les seves característiques, i que a hores d'ara ja és conegut arreu del món. Enhorabona.