El Teatre Municipal de Capdepera va programar 105 actes, amb una assistència de 10.104 espectadors, durant el 2008





El Primer Festival d'Arts de carrer, amb espectacles d'impacte visual a Cala Rajada, durant la temporada turística, protagonitzarà la programació de 2009
  
   El resum oficial de la Memòria sobre la programació del Teatre Municipal de Capdepera durant 2008 revela que es van programar un total de 105 actes durant l'any passat amb una assistència en concret de 10.101 espectadors.
   Durant l'any 2008 el Teatre Municipal de Capdepera va acollir diverses activitats culturals, obres de teatre, concerts, espectacles, que assoliren l'assistència de 8.122 espectadors. La resta d'assistents, gairebé 2.000 espectadors corresponen a les 27 sessions de cinema, -amb més de 75 espectadors per sessió com a mitjana- que es van programar al centre municipal, de les quals les pel·lícules 'Mamma Mia', 'High School Musical' i 'La Brúixola Daurada', foren les que més espectadors van aconseguir atreure, cosa que ocasionà que s’haguessin de repetir sessions.
   Aquestes dades reflecteixen una programació anual constant i una línia de creixement i de dinamització, que es complementa amb altres activitats culturals com les que es realitzen a la sala d'exposicions Ca 'n Creu d'Inca, en la qual es van oferir 12 exposicions.
   Entre les activitats que es van dur a terme durant el 2008 al Teatre s’han de destacar les 23 funcions de teatre professional, entre elles, 'De Paseo' de Claire Ducroix, 'Cos de Dona' de Produccions de Ferro i 'Pijama per sis' de Mallorca so.
   La Mostra de Teatre de Música i Dansa Infantil que, en la seva sisena edició va comptar amb una assistència de 4.300 espectadors. Altres de les activitats que es van dur a terme, entre d'altres, van ser el Concurs Internacional de Piano i les Jornades del Tractat de Capdepera.


Espectacles europeus de gran qualitat al carrer

   La programació del mes de març d'aquest any inclourà un fòrum de cinema amb motiu del Dia de la Dona Treballadora, es lliuraran els premis Cap Vermell, Suso Rexac oferirà un concert-presentació del seu nou disc 'Embolicats'y el 20 de març tindrà lloc la inauguració i presentació de la VII Mostra de Teatro, Música i Dansa Infantil i Juvenil. És de destacar la representació del reconegut musical 'Rudigore' que tindrà lloc el 24 d'abril.
   Però entre les activitats més importants per al 2009 destaca una iniciativa ambiciosa organitzada des de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament que, per primera vegada oferirà més de 50 actuacions de teatre de qualitat als carrers, sobretot, a Cala Rajada i al castell, durant la temporada turística.
  Es tracta d'una aposta més que relaciona la cultura amb el turisme, un projecte pioner a Mallorca, que portarà grups professionals, alguns de talla internacional i de gran impacte visual, de Catalunya, França i Anglaterra, dirigit tant a residents com a turistes, i que difícilment no es poden veure a Mallorca. 'Els enviats de Yuoclond', 'Somnis d'Alicia' o 'Els mentiders' són algunes de les actuacions previstes.




Departament de Premsa
Ajuntament de Capdepera.