Quatre peces teatrals serviren per crear una vetllada creativa única.

 

Diumenge, 26 de maig a les 19 h, al teatre de Capdepera, gaudírem de quatre peces breus teatrals creades per quatre directors de la comarca que s’ajuntaren per a l’esdeveniment: Jaume Miró, que presentà FANI; Arnau Serra, que va crear l’obra “Íntimament”, Manuel I. Serrano, que va fer la peça “El senyor Suau no vols sortir dels llibres”; i Francesc Vernet, que presentà “La infanticida”. 
 

Primerament, es feren dos grups per poder fer la ruta per diferents parts del teatre per a presenciar les obres, “La infanticida” es va dur a terme a la part lateral exterior del teatre i tengué com a protagonista l’actriu Cecília Genovart, l’obra presentava un vocabulari molt acurat de cert nivell i la interpretació de l’actriu va ser molt intensa, si a més li afegim que la proximitat amb el públic alhora d’actuar era molta, la impressió que t’emportaves era molt forta. 

D’altra banda, l’obra d’Arnau interpretada per Maria José González i Jesús Crespí serví per va mostrar la intimitat d’una parella amb un teatre arriscat, on el drama radica en el tràgic desenllaç, amb una actuació més que òptima. 






Seguidament, la peça FANI, dirigida per Jaume Miró, serví per contrarrestar tota la tensió dramàtica que s’havia viscut fins el moment, amb una ponent experimentada amb ufologia gabellina, interpretada per Bàrbara Nicolau, que amagava un problema familiar amb la seva filla representada per Alba Iturrioz; hi destacà la participació d’alguns residents de Capdepera i Cala Rajada que aportaren el seu granet d’arena a l'actuació amb bon sentit de l’humor i bona conxorxa. També fou essencial l’obra de Serrano, que a una sala més petita però molt ben acondicionada per a l’actuacio realitzà un experiment teatral on la subtilesa i el bon gust feren acte de presència amb la literatura per protagonista. A més l'actuació del clown aportà més delicadesa a l’espectacle amb un cercle de llibres ben al centre de l’escenari i amb una sensibilitat d'ambdós protagonistes ( Elisenda Ibars i Enric García) que els va fer pujar per l’escala dels llibres, allunyats de la ignomínia del món, amb molta magnificència.

 

Finalment, comentar que va ser una vetllada d’allò més cultural, necessària per a Capdepera i que va enfortir els llaços entre quatre directors que s’ajuntaren per fer encara més forta la crida cap al teatre a la comarca, quan la competencia digital no ho posa gens fàcil. Enhorabona als participants! 


Joan Cabalgante i Guasp