Dissabte dia 22 de novembre, en el marc de les Jornades d'estudi i debat sobre el "TRACTAT DE CAPDEPERA DE 1231 I LA CONQUESTA DE MALLORCA", tendrà lloc a les 21.00 h. la proposta teatral del grup Sa Butaca d'Alcúdia:



 

fets de 


   rei




Una setmana abans, divendres dia 14, a les 20.00 h, tendrà lloc una lectura dramatitzada de la Companyia Teatre de Què sobre el teatre de Baltasar Porcel:
 

Tots condemnats: Generals,


inspectors
i contrabandistes.


 

Aquesta lectura dramatitzada és una propostade la Fundació "la Caixa". El director és Miquel de Marchi, que també actúa amb Toni Gomila, Sofia Muñiz i Margalida Grimalt.

Duració 50 minuts. Entrada gratuïta.





FETS DE REI  està escrita per l'alcoià Carles Cortés i dirigida per Jaume Gayà.
Durada de l'espectacle: 60 minuts. Entrada gratuïta.

  Els actors són de formació autodidacta, fa cinc anys que participen activament en el Taller de Teatre de l’Auditori d’Alcúdia. És el primer projecte des de la creació del grup Sa Butaca Teatre Alcúdia, i per tant la seva carta de presentació. Es tracta d'un espectacle per a tots els públics. “FETS DE REI" constitueix un viatge que ens durà a 800 anys enrere de la nostra història... Un viatge a la vida del nostre rei Jaume I, ple de llocs fantàstics, llocs d’aventures, llocs d’un altre temps..., el temps de les conquestes... Conquestes de territoris, conquestes amoroses, tresors...

Sinopsi: Mallorca, l'any 1229 s’incorpora a la Corona Catalanoaragonesa.

   La conquesta catalana és l’inici d’una nova organització  social i política, l’arribada d’una nova llengua i de nous costums. Tot això queda registrat als diferents documents d’història però també en la memòria del poble. Tenim llegendes, tradicions que van passant d’una generació a una altra i que van teixint el fil del mite entorn d’un personatge o d’un fet. En repassar la història escrita i la història oral i popular del nostre país, un fet, un personatge, sobresurten amb força sobre els altres. És: lo molt alt Senyor Rei Jaume I.

  El Rei Jaume I, és sens dubte un personatge cabdal en la nostra història, possiblement el personatge històric que més ha influït perquè Mallorca sigui el que és ara, un país del món occidental i amb el català com a llengua pròpia. Però més enllà del seu relleu històric i científic, la figura del Rei Jaume I forma part de la nostra cultura tradicional més arrelada, és part indestriable de l’imaginari popular. El trobam a les rondalles, a les tradicions dels nostres pobles. Mites i llegendes d’aquest personatge omplen tota la nostra geografia i apareix sempre dibuixat com un personatge noble, valent, estimat, encarnant sempre valors positius. És sense cap mena de dubte part de la nostra personalitat més autèntica i ferma.

Tota la informació a:

http://www.teatrecapdepera.com/

Image