A l’acte hi va haver l’emotiu comiat de Miquel Gayà, director de la Banda Municipal de Música i presentació del nou director, Marc Forteza.


Diumenge dia 5 de setembre de 2021 es va dur a terme l’únic concert d’aquest estiu de la Banda Municipal de Capdepera, amb el comiat del director de la banda Miquel Gayà i presentació del nou director, Marc Forteza; ambdós directors varen realitzar dos emotius discursos, el primer recordava la gran quantitat de concerts que féu amb la banda, des de Sant Antoni fins a Sant Bartomeu, que varen ser moments de gran festa musical, 14 anys de trajectòria de Miquel Gayà com a director, que el poble de Capdepera no podrà oblidar mai; d’altra banda, en Marc donà mostres d’agraïment a la seva família i confessà que fer de director és quelcom que havia somniat tota la vida. El jove i valent Marc agafa la batuta per obrir una nova etapa amb la banda.


Marc Forteza i Miquel Gayà
 

Seguidament, dir que amb en Miquel Gayà marxa un gran director, que ha sabut aportar carisma i que té una forta personalitat i caràcter i que de ben segur trobarà un lloc amb el seu nou projecte i amb tot el que es proposi; ell també va tenir paraules d’agraïment per a tot el públic i especialment per Llucià Serra, president de la Banda Municipal i gran mentor del “vilero”, qui de ben segur que no perdrà mai el seu cor de músic.


 

Marc Forteza, Miquel Gayà, Llucià Serra (president ) i Yannik (sotsdirector)

Posteriorment, la banda realitzà un concert breu però ben executat per part de tots els músics, que destacaven per la seva secció de vents amb més d’un clarinet i percusió. També fou important la presentació de la nova figura dels sotsdirector representada per Yannik, qui dirigí efusivament la banda sonora d’El senyor dels anells. Ell aportarà una ajuda en les tasques del director que de ben segur serà indispensable i sabrà efectuar-la com cal, perquè és un versàtil músic amb majúscules. En el concert hi assistí gairebé tot el poble, a l’espai del pàrking de la piscina, curosament preparat per la brigada municipal.
 

Després, la banda també interpretà Bohemian Rapsody de Queen, Game of Thrones, This is me, Avengers, Guardians de la galàxia, Lalaland i altres peces que emocionaren tot el públic assistent. Els intèrprets varen saber estar a l’altura de les circumstàncies i varen saber rescabalar un Sant Bartomeu, que enguany no s’ha pogut celebrar com toca, i és que aquest maleït Covid, entre d’altres fets, ha afectat molta gent i com s’ha pogut veure la circumstància també ha obligat aquest nou canvi de director.  A continuació teniu un tast del concert:

Finalment, el concert acabà amb el pasdoble de n’Amparito Roca, que agradà a tot el públic assistent, que acompanyà amb els palmells els ritmes de la banda. “La nova” vaig escoltar dir-li al Mossèn, amb fina ironia. La nit va ser ideal amb bon temps per dur a terme el concert i el fet que es fes a l’aire lliure va ser molt oportú, en una clara demostració que si els concerts es preparen bé, surten bé. D’altra banda, Llucià Serra agraí als tres directors la seva tasca amb un present líquid que de ben segur que els hi pujarà l’ànim i també una reproducció de la carta d’agraïment, que ell mateix llegí, no sense la tristor que li provocà la sortida del director de Santa Margalida, una tristor de plorar cap endins. L’Ajuntament per la seva banda va estar representat per la regidora Carmen Corraliza, qui va dir que el director que surt li havia facilitat molt la feina i li entregà una placa de recordatori. El públic assistent es va quedar amb les ganes d’escoltar més música i va poder gaudir d’un gran concert, que s’espera que es pugui repetir ben aviat. Des de Cap Vermell es dona la benvinguda al nou director i envia només una gran paraula pel director Miquel Gayà: GRÀCIES infinites!

Cap Vermell/Joan Cabalgante i Guasp






L'Ajuntament, de mans de la regidora Carmen Corraliza, també es sumà a l'agraïment a Miquel Gayà


Marc Forteza, amb els seus pares i Miquel Gayà.


Yanik (subdirector de la Banda) felicitat per Sílvia Rechac (flauta travessera)