Una producció de MOM WORKS en coproducció amb IB3 i la col·laboració de l’Ajuntament de Capdepera.
Un documental de Marta Hierro i Nuria Abad. Enhorabona!!!
Un documental del que ja parlàrem amb les directores Marta Hierro i Nuria Abad:
“Dorothea i el Myotragus” utilitza l’animació per mostrar les peripècies de Dorothea Bate i les dificultats que va haver de superar per viatjar tota sola a les Illes Balears a principis del segle XX. L’animació, creada per Luis Ozonas amb il·lustracions d’Elisa Martínez, mostra la tasca heroica d’aquesta dona, que va haver de superar no només els problemes logístics típics de l’època, sinó també els prejudicis afegits pel fet de ser una dona.
L’equip del documental va tenir accés als diaris que va escriure Dorothea Bate durant els tres viatges que va fer a les Illes Balears, de 1909 a 1911, així com als fòssils que va trobar a tota la Mediterrània, i que es conserven al Museu d’Història Natural de Londres. Entre ells es troba el crani del primer Myotragus balearicus que Dorothea Bate va descobrir, i que va situar les Illes Balears dins el mapa científic mundial. Precisament, la col·laboració del Museu d’Història Natural de Londres ha estat fonamental per dur a terme la tasca d’investigació i documentació que ha permès donar a conèixer els detalls de la feina de Dorothea Bate a les Illes Balears, i la seva importància com a investigadora.
Així mateix, al documental hi participen els principals experts en Myotragus balearicus, que a l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats continuen fent recerca per esbrinar els misteris que encara hi ha sobre aquesta espècie que va viure a Mallorca i Menorca durant el Plistocè. Entre els enigmes que encara queden per resoldre es troba, fins i tot, el de la seva pròpia extinció.
“Dorothea i el Myotragus” compta amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología - Ministerio de Ciencia e Innovación, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Capdepera.