Radical Blonde de Jesús Ferrero ha estat l'obra guanyadora



Dimarts, dia 6 d’agost, se presentà el llibre “Radical Blonde” de Jesús Ferrero, guanyador de la 27a edició  del Premi novel·la breu Juan March Cencillo de 2019. El llibre ha estat coeditat per la Fundació Bartolomé March Servera i l’editorial Pre-textos.  L’acte de presentació va tenir lloc als jardins de Sa Torre Cega davant un nombrós públic convidat per l’esdeveniment.

A l’acte de presentació parlà José Carlos Llop, com a president del jurat, que donà la benvinguda a l’acte i manifestà la satisfacció de lliurar el premi d’enguany a Jesús Ferrero. Parlà de la novel·la dedicada al món de l’art, des de la vesant de les falsificacions i del tràfic internacional d’obres d’art, escrita com a una autobiografia. La novel·la manté un ritme trepidant i apassionant, que fa molt fàcil la lectura. Durant la seva intervenció va fer referència a algunes frases i idees presents al llibre. També  recordà la relació de Juan March amb la literatura i el món dels llibres.
 

Seguidament parlà l’editor, que  agraí poder compartir la presentació del llibre i tornar a col·laborar en la seva edició. També comentà el tema del llibre i el caràcter ambigu de la protagonista, per relacionar-lo amb la falsificació de l’art, les noticies falses i l’ús de les noves tecnologies, dels eu mal ús. “Si l’art és una representació, la falsificació és una representació de la representació”.

El darrer en parlar  va ser l’autor del llibre, Jesús Ferrero, qui va fer una molt interessant xerrada al voltant del seu procés creatiu, de la tria de personatges, del tema... Del llibre i el seu personatge va fer alguns reflexions al voltant de l’evolució de la protagonista, de l’art , de passions humanes i reflexions. Acabà convidant a llegir la novel·la i agraint al jurat el premi.

Segons el jurat “ Radical Blonde teje un "apasionante tapiz" donde se dibujan locura e inocencia, simbología y psicoanálisis, tramas internacionales y una tesis latente sobre la humildad en el arte y el eterno combate entre el puritanismo y el fraude. Todo contado por la voz cínica e inteligente de una mujer que falsifica arte antiguo y hace de su vida una obra de arte moderno”.

Jesús Ferrero va néixer a Zamora l’any 1952, estudiant a París (es confesà  preocupat pe la aristocràcia i el seu destí, especialment la francesa). Ha escrit nombrosos llibres entre d’ells  la novel·la "Bélver Yin" a l’nay 1982, amb gran èxit de crírtica i lectors. Altres novel·les que ha publicat són "Opium", "El secreto de los dioses", "Las fuentes del Pacífico", "Ángeles del abismo" o "Balada de las noches bravas".



Jesús Ferrero ha obtingut diversos premis com el Ciutat de Barcelona, l’ Internacional de Novel·la, Azorín, Barcarola de Poesia i Anagrama d’assaig, al que ha d’afegir el Premi de novel·la breu Juan March Cencillo.



Acabada la presentació hi hagué un refrigeri, moment aprofitat per conversar plàcidament en un marc immillorable, mentre l’autor signava els llibres.



Ja fosca  baixàvem les escales del Palau.