... i cantaren cançons de Sílvio Rodríguez


 

El concert de Joan Isaac i Silvia Comes a l’esplanada de la torre d’En Nunis, al castell de Capdepera, a  mode de tribut al cantant i poeta cubà Sílvio Rogdríguez, va ser una delícia.  Joan i Sílvia han fet la complexa (i difícil)  feina de traduir al català (versionar, seria més exacte) les cançons d’un dels grans cantautors en llengua castellana. I han aconseguit fer-ho respectant el sentit dels seus versos, i per afegitó adaptar-lo a la música.

El propi Joan Isaac proposà:  “ pretenim que sortigueu d’aquest concert més feliços que heu entrat, si és així molt bé però si no ...ja sabeu la culpa és nostra”. I no sabem si tothom va sortir més content però, al manco els qui havia al meu voltant, vam gaudir des de la primera cançó que sortí de la veu de Joan i Sílvia, amb la guitarra (i  com sonava la guitarra!) de la pròpia Sílvia.

Totes les cançons, recollides en un CD, fan una repassada a la extensa discografia de Sílvio Rodríguez. Tretze cançons que, pels seguidors del cantautor cubà, podien resultar insuficients ( n’hi ha tantes cançons que són autèntiques joies musicals, que ben segur faltaria una o altra).

El concert ens recordà les més conegudes “Oli d’una dona amb barret”, “Cua de núvol”, “Unicorn”, “Et dono una cançó” o “Ja no t’espero”, juntament amb les precioses “Cançó de Nadal”, “Monòleg” o “Cita amb els àngels”.

Per acomiadar-se en Joan va tenir unes precioses paraules per Margalida Bover i li dedicà la darrera cançó que interpretà. Per la seva banda  Silvia en dedicà una darrera i emotiva cançó  dedicada a les dones maltractades.

La nit va apaivagar la calor de l’horabaixa i acabà confitant una estada d’àngels, entre cançó i cançó. Com vos comentava, a molts ens semblà a poc, però malgrat la durada hagués estat el doble encara demanaríem més...

Gràcies a Sílvia Comes i Joan Isaac, per aquest preciós tribut a Sílvio Rodríguez, i als responsables de la seva organització. Va ser tot un plaer.