La segona edició d'aquest concurs poètic serví com a punt i final del festival POESART
El passat 29 de juliol, en plenes festes d'Artà, 9 poetes coincidiren en el segon slam de poesia celebrat a la cafeteria del teatre d'Artà. Abans, però, a les 21 hores, Josep Ramon Cerdà, director de teatre i exdirector de cultura va presentar un documental titulat Flames a la fosca, centrat en la figura del poeta palmesà Bartomeu Rosselló-Pòrcel, un referent que mereix tot el reconeixement institucional que cal i que fins ara s'ha ocultat amb personatges més tous i menys arriscats culturalment.
Seguidament, es donà pas als dos presentadors de l'slam, un duet ben avingut format per Xisco Ródenas i Chiwaka. Ambdós presentaren a Ma Antònia Massanet, capdavantera del festival de poesia POESART, qui encoratjà als participants de l'slam i va afirmà que aquest tipus d'esdeveniments també hi tenen cabuda, al festival. Els presentadors explicaren les normes generals del joc i el paper avaluador del públic, que, tot i que s'escoltava el xivarri típic de la verbena, va saber gaudir d'un espectacle, que ja comença a ser comú en les contrades llevantines. La guanyadora de l'slam a nivell nacional Margalida Brac Q va ser la poeta que encetà el concurs. Amb uns poemes aplaudits, va demostrar un domini de la paraula força elevat. Poetes joves interrogaren a la musa de la poesia i sorprengueren al públic amb poemes d'amor, socials, d'aparença física, etc. El públic sumava punts per a cada un dels concursants, entre ells, Raquel Gelabert, Ivan Criado, Jim o David Guijosa; i els dos presentadors, amb un humor molt animós feien el recompte, entre somriures i aplaudiments. En acabar la primera part, es produí un fet insòlit amb un quàdruple empat. Va ser en aquest moment, que el president de l'slam poetry de les Illes Balears, va exposar quin criteri s'hauria de seguir, un sorteig, també amb cert sentit de l'humor. En el moment del descans la gent sortí a fora o degustà les magnífiques tapes del bar. Una membre del públic comentà que tots els participants li havien agradat molt, però que notava que hi havia un baix nivell quant a la dicció, i és que fa falta fixar-se en com es diu el poema, no sols amb el que diu. Els slammers prengueren nota.
Posteriorment, pujaren a l'escenari les tres finalistes: Minxu Ferrer Huckson, de Capdepera, Coral Bajo de Cala Millor i Clara Soberats. Les participants tengueren temps per a una segona ronda de poemes. Les tres poetes varen ser prou convincents per al públic, però finalment el concurs va quedar de la següent manera: 1ª Coral Bajo, 2ª Clara Soberats i en 3ª posició Yasmín o Minxu Ferrer. Recentment, la poeta gabellina ha participat en la 1ª ronda de l'Slam Mallorca. La guanyadora gairebé no s'ho acabava de creure.
Finalment, podem dir que l'slam va cobrar una rellevancià gràcies als dos esdeveniments que l'escortaven, el festival de poesia Poesart i la verbena de les festes d'Artà, un bon colofó, que també comptà amb un disjockey d'excepció. Esperem, doncs que una tercera edició pugui donar el mateix nivell de participació. D'altra banda, l'slam al Festival de les arts al carrer a Capdepera s'espera amb candaletes.