Un senyor: L’ensaïmada de cabell d’àngel és molt bona.
Un altre senyor: Sí, paga la pena haver vingut.
Un senyor: M’ha agradat més la farcida de cabell d’àngel que la llisa.
Una senyora: Idò la llisa és molt bona.
Un altre senyor: Qui ho dubta! És ver que les ha fetes ell?
Un senyor: Això ha dit.
Una senyora: Per a la pròxima vegada li direm que en pasti dues de cada.
El cronista, que és tot orelles, sent aquesta conversa al corralet de la biblioteca i es fa l’inquietant reflexió: Aquesta és la sensibilitat espiritual que s’espera dels assistents a la presentació d’un llibre de poesia? De l’anàlisi sintàctica dels morfemes del poema, què se n’ha fet? I del comentari sobre la majestuositat d’un vers?
Perquè d’això es tracta, de la presentació de Límits infinits; és a dir, d’una funció que tendeix a infinit quan un nombre augmenta i la seva funció creix fins a l’infinit; darrer llibre de poesies d’en Joan Cabalgante Guasp, amb dibuixos d’en Miquel Garau Genovart, i flanquejat per Jaume Fuster, que parla en vers, i per Martí Prats, que ens fa més mengívols els poemes.
Recita l’autor magistralment alguns dels seus poemes acompanyat a la guitarra pel seu germà Jaume i es passa, ara, a l’ensaïmada.
Diuen que els dolços porten alegria
com de la infància dels estius vermells
que vull reviure dia rere dia.
L’ha publicat Documenta Balear –no confondre amb Dorada Balear que a la vegada no s’ha de confondre amb el Colonialisme Balear del senyor Alemany– a la col·lecció Magatzem Can Toni i fa el número 18 de la sèrie Cap Vermell. Poemes presentats per Maria Antònia Massanet i epilogats per Miquel Llull.
Tenir el cap vermell
no és perdre el seny,
sinó, en un moment
llibertat de pensament.