Aquest homenatge pòstum a Climent Garau ha volgut recordar-lo gairebé des de tots els àmbits de la seva trajectòria personal i social. I "Cap Vermell" també hi ha estat present, amb una ponència sobre les seves arrels gabellines, sense oblidar la col·laboració amb la nostra revista, ni la publicació, dins la col·lecció "Cap Vermell", de les memòries del mateix Climent Garau amb el llibre De prop i d'enfora, o el fet que la nostra associació li concedís, a l'any 2010 el Premi Cap Vermell.
Les jornades començaren el dissabte, dia 20, amb la presentació a càrrec del batle de Bunyola, Andreu Bujosa, de la regidora de Cultura de Bunyola, Agustina Vilaret, de Mercè Garau i del batle de Capdepera, Rafael Fernández.
Després de la presentació intervingueren Antoni Marimón (Camil·la Blanes i la Història de Mallorca de l’editorial Moll), Rafel Calafell Clar (Climent Garau en l’àmbit científic), Sebastià Serra (Del compromís cultural al compromís polític) i Damià Pons (Climent Garau i el Grup Blanquerna).
Dissabte al matí, després de les paraules de benvinguda d'Agustina Vilaret, continuaren les intervencions amb Teodor Suau (Hi ha un Amor més fort que la mort/ Creure en temps de crisi); Jaume Fuster i Josep Terrassa en nom de l’Associació Cap Vermell (Climent Garau i les seves arrels gabellines); Mercè Garau (Climent Garau de portes endins); Bàrbara Suau (Climent Garau a Bunyola); acabant amb l’audiovisual de Caterina Garcias i Jaume Mateu (Don Climent. Mots a l’aire).
La ponència de Cap Vermell serà publicada en breu a la nostra pàgina web, i recull tota una sèrie d’informacions dels avantpassats d’en Climent Garau i les seves relacions amb Capdepera, especialment amb Cala Rajada. De fet, malgrat viure normalment a Bunyola, d'on va ser apotecari durant molts d'anys, sempre mantingué una relació continuada amb el nostre municipi.
Les jornades acabaren amb un dinar a Son Termes amb els participants de les jornades, familiars i amics d’en Climent Garau.