Dijous dia 21 de febrer a les 20,30 h.  tendrà lloc al teatre un concert de guitarra a càrrec de PEDRO MATEO GONZÁLEZ. Ho organitza Joventuts Musicals de Capdepera.

Pedro Mateo ha estat el guanyador del 66è Concurs Permanent de Joves intèrprets que organitza anualment Joventuts Musicals d'Espanya i als seus 25 anys presenta un excel·lent currículum. També vos adjuntam el programa.

 

Pedro Mateo (Ávila,1983) inicia els seus estudis musicals als 6 anys al Conservatori “Tomás Luís de Victoria” i finalitza el Grau Mig en les especialitats de guitarra amb Salvador Gómez i de composició amb Antoni Bernaldo de Quirós i Alejandro Moreno.


Realitza estudis de Grau Superior al Real Conservatori Superior de Música de Madrid amb José Luís Rodrigo, a la  Hochschule für Musik de Colònia amb Roberto Aussel, al Conservatori Superior de Música de Salamanca amb Hugo Géller i a la Hochschule für  “Franz Liszt” de Weimar (Alemanya) amb Thomas Müller-Pering. Actualment, realitza estudis de Postgrau a la “Robert Schumann” Hochschule für Musik de Dusseldorf, on té com a professor a Joaquín Clerch. També estudia regularment amb Ricardo Gallén.

Rep classes magistrals de guitarristas com David Russell, Manuel Barrueco, Marco Socías, Álex Garrobé, Eduardo Isaac, Marco Smaili i Raphaella Smits entre d’altres. Realiza, a més, cursos de Composició, Direcció d’Orquestra i Interpretació Històrica.

Ha estat guardonat en diversos cursos com ara el Concurs Permanent de Joves Intèrprets de Joventuts Musicals de Espanya, el Concurs Internacional de Guitarra Ciutat de Coria, el Concurs Francesc Tárrega de Villa-Real, la Semana de la guitarra concurs José Tomás Villa de Petrer, el Concurs Internacional “Ciutat de Torrent”, el Concurs Anna Amalia Gitarrenwettbewerb de Weimar o el concurs de música de cambra amb guitarra Vila D´La Olleria.

Participa regularment en importants festivals de guitarra als EEUU, Alemanya, Àustria i arreu de la geografia espanyola com a solista, en música de cambra i com a solista amb orquestra, recentment ha estat seleccionat per INJUVE per tocar a importants festivals com el “XXXI Festival Internacional de Segovia” o a l’Auditori “Conde Duque” de Madrid,  també imparteix cursos de perfeccionament.


Programa

MANUEL DE FALLA (1876-1945):
Homenatge. “Pour le Tombeau de Claude Debussy” (1920)

ANTONIO JOSÉ (1902-1936):
Sonata per a guitarra (1933):      
Allegro moderato
Minueto
Pavana triste. Lento
Final. Allegro con brio

JOHANN SEBASTIAN BACH (1685-1750):
Chacona, de la Partita nº 2 en re menor BWV1004 (1723)

****

DOMENICO SCARLATTI (1685-1757):
Sonata K27. Allegro        
Sonata K360

FERNANDO SOR (1778-1839):
Fantasía, op. 30 (1828):

ALBERTO GINASTERA (1916-1983):
Sonata per a guitarra, op. 47 (1976):      
Esordio
Scherzo
Canto
Finale