El Servei d'Assessorament Lingüístic de l'Ajuntament de Capdepera, ens informa de les darreres novetats editorials, dels actes de dinamització cultural i serveis que ofereix

Image

Benvolguts lectors,

   Darrerament el Servei d'Assessorament Lingüístic ha rebut del COFUC (Consorci per al Foment i Ús de la Llengua Catalana) unes quantes novetats editorials que poden ser del vostre interès, algunes de les quals podeu trobar a les biblioteques municipal   s:

 - Els verbs catalans. Conjugacions de les Illes Balears, de PUJOL I BOSCH, Antonina. El Tall Editorial, 2007.  Es tracta d'un diccionari de verbs centrat exclusivament en la morfologia verbal de les Illes Balears (és a dir, desinència - en la 1ª persona de present d'indicatiu. Ex: cant ( i no canto); verbs incoatius en -esc/-esqui. Ex: servesc/servesqui; formes com umpl, corr, trob, arregl, etc. El format del diccionari és pràctic, atractiu i de fàcil consulta. especialment recomanable per a aquells que estudien algun curs de català o, simplement, tenen alguna curiositat relacionada amb els verbs.

   - Vocabulari del trot, elaborat per RAMON ANDREU, M. Magdalena. Especialment recomanable per a aquells amants del trot.

   - Nomenclàtor de la toponímia major de les Illes Balears. COFUC, juliol de 2007. Constitueix una actualització als mapes cartogràfics de l'exèrcit i Mascaró Passarius, a la vegada que inclou la forma correcta i revisada dels topònims. Imprescindible per als sectors que treballen amb cartografia.

   D'altra banda, us comunicam que estam realitzant algunes actuacions de dinamització municipal:
    1) Per una banda, les falques de dubtes lingüístics que s'emeten esporàdicament a través de l'emissora municipal CapdeperaRadio (107.7 FM) aviat es podran consultar per ordre alfabètic a través de la web municipal www.ajcapdepera.net (clicau sobre la icona del SAL).
    2) D'altra banda, ja és a punt de començar una nova temporada turística. Per aquest motiu el SAL recorda als comerços i sector de la restauració en general que aviat rebran per correu postal un tríptic recordatori amb una bateria de recursos lingüístics i de consulta preferentment a través d'Internet que els pot ajudar en les seves tasques de correcció, traducció, a fi d'incrementar la presència de català a les empreses dedicades al turisme (correctors, traductors, pàgines web per elaborar cartes de bar i restaurant i un breu recordatori de l'actual legislació lingüística en aquest sector) i les raons o motivacions per fer-ho.

   Si teniu cartes de bar o restaurant per corregir o traduir, algun dubte o suggeriments us podeu adreçar amb el Servei d'Assessorament Lingüístic al 971 81 92 01 (ext. 149). Pça des Sitjar, 5. 07580. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

   Emprau els nostres i vostres serveis!

Servei d'Assessorament Lingüístic
Ajuntament de Capdepera
www.ajcapdepera.net