El Consell de Mallorca reconeix la labor a favor de Mallorca de persones i entitats amb els Premis, Honors i Distincions 2024, que seran lliurats dia 12 de setembre.




El Consell de Mallorca realitzarà l'acte institucional de lliurament dels Premis, Honors i Distincions el 12 de setembre, coincidint amb la Diada de Mallorca en el Teatre Principal de Palma. La finalitat d'aquests guardons és reconèixer el treball duit a terme per les persones o entitats en favor de Mallorca i els seus ciutadans. 
 
El mes passat es va iniciar, com cada any, un procés participatiu obert a tota la ciutadania per a la selecció posterior. L'elecció dels guanyadors s'ha pres en la Junta de Portaveus, amb els grups polítics, per ser elevada en el pròxim Ple del Consell del 13 de juny. 
 
Les medalles d'Honor i Gratitud de l'Illa de Mallorca s'atorgaran a l'escultora mallorquina Remigia Caubet; al futbolista Abdón Prats Bastidas; a les entitats Societat de Ciències Aranzadi i EAPN-Illes Balears, i al taller familiar Ca Mandò Bet dels Siurells. Enguany, s'ha proposat Miquel Barceló com a Fill Predilecte de Mallorca i la princesa Leonor de Borbón Ortiz com a Filla Adoptiva de l’Illa de Mallorca. 
 
Els premis Jaume II, que es lliuren a persones físiques i jurídiques que han destacat durant l'any natural anterior en la promoció dels símbols, referents històrics o el nom de Mallorca, seran per al pintor Gustavo Peñalver; l'empresària Carmen Planas; el grup musical Anegats; l'Associació d'Industrials de Mallorca; l'Associació ELA Balears; l'empresa Melicotó i les Valentes Dones. Així mateix, s'atorgarà aquest guardó, a proposta de la societat civil, al compositor, director de cor i pedagog Baltasar Bibiloni Llabrés i a l'organista Gerhard Grenzing.

Gustavo Peñalver Vico 
 Pintor de Cartagena que es va mudar a l'illa en 1946 i des de llavors ha desenvolupat una carrera artística prolífica; i ha deixat una marca inesborrable en el panorama cultural mallorquí. Ha donat obres a Capdepera, poble amb el qual se sent identificat i agraït. 
 

No podem dir res més que enhorabona! Que s'ho mereix!! Que ja era hora!!! Que no ens equivocàrem quan nosaltres, l'Associació Cap Vermell, ja li va atorgar el PREMI CAP VERMELL 2012, fa 12 anys, i que l'hem proposast en diverses ocasions als premis del Consell i del Govern Balear.