Cinc membres d'Art de la Pauma hi participaren.
.


Vint cistellers es van reunir a O Cebreiro en una trobada internacional. Durant dos dies han mostrat els seus treballs ja fets i, mostrar en directe amb quina cura, precisió i mestratge en fan de nous. La diversitat de matèries primeres utilitzades, des de la pauma, fins a les fulles de blat de moro, passant per canya, palla, silva, espart, rattan de diferents classes i colors o fins i tot puntes de niló. L'objectiu que perseguia el museu era mostrar a la societat els dissenys, les tècniques, els materials i la recerca que s'estan desenvolupant a partir de l'artesania. 



Aquesta és la segona edició de la trobada en que també hi participà Catalina Piris en la taula rodona com a membre d'Art de la Pauma. Va exposar breument el projecte d'Art de la Pauma davant d'un públic interessat i expectant, però també desencantat i pesimista amb el futur de la cistelleria tradicional.



Entre els molts altres punts d'interès que es van tractar, potser podríem destacar la necessitat  de formació que garanteixi la transmissió i conservació de les tècniques tradicionals.




Yolanda Izquierdo presentà el bolso d'obra de pauma SARA. Una peça molt treballada folrrada per dins i amb cremalleres i conservant la tradició per dins. Amb aquesta peça ja fou finalista dels Premis d'Artesania del Consell 2023.



De la trobada s'ha editat un catàleg i la peça quedarà fins l'octubre a l'exposició.

Na Yolanda comparteix la tenda amb n'Argos i disposa d'una col·lecció de peces d'obra de pauma anomenades yolitas. És l'artesana de l'obra de pauma més jove de Capdepera i ja imparteix classes particulars i tallers a l'IES.



Un dinar de germanor amb tots els participants i les acomiadades amb la resta d'artesans i artesanes, varen posar el punt i final a dos dies plens d'emocions intenses.



O Cebreiro és el portal d'entrada a Galícia del Camí de Sant Jaume. Molts peregrins inicien des d'aquí la ruta cap a Santiago de Compostela.


Enhorabona!