En ruta per Mallorca.



Un dels motors principals de la Ruta Fotogràfica per Mallorca és el de mostrar i fomentar la solidaritat amb persones que per multitud de circumstàncies es trobin en situacions difícils en diferents àmbits. En cada edició s'ha seleccionat a una organització que ha canalitzat aquest desig dels organitzadors de la Ruta de col·laborar en la mesura del possible amb aquestes causes solidàries. Paral·lelament a les exposicions fotogràfiques s'han dut a terme activitats enfocades a aconseguir aquesta fi.



En la inauguració inicial, que parteix de la ciutat de Palma, es reuneixen uns 20 fotògrafs, aquest número es va incrementant de quatre en quatre segons es desplaça la ruta cap a diferents pobles o ciutats de l'illa de Mallorca. Així s'aconsegueix que aquest moviment artístic sigui un nexe d'unió entre persones, com a participants o observadors que poden gaudir d'una col·lectiva d'interès general per diverses raons que es poden suposar. Quatre fotografies de grandària 50x70 cm i una cartela de 10x20 cm, explicant la raó de la fotografia exposada, són l'aportació a realitzar per cada artista, amb temàtica lliure i així mateix, llibertat creativa a l'hora de realitzar les imatges i el seu tractament.

Aquí teniu un vídeo amb un recorregut virtual:


És d'obligat compliment agrair en primer lloc a dues persones que lamentablement ja no es troben entre nosaltres: el promotor Francisco Pizá i Tito López, organitzador, participant i treballador incansable, sense la participació del qual no hagués estat possible la Ruta Fotogràfica per Mallorca, tal com es coneix en l'actualitat. En segon lloc agrair als participants per la seva aportació generosa, quant a temps, obra i qualsevol altre tipus de dedicació que hagi afavorit en qualsevol forma al desenvolupament de la Ruta Fotogràfica per Mallorca, especialment en allò que tingui relació amb l'esdeveniment i les organitzacions que s'hagin pogut veure beneficiades pel caràcter solidari dels artistes i altres persones que igualment hagin interactuat. L'agraïment s'estén també a empreses o institucions que han fet possible aquest referent artístic, cada dia més reconegut. Especial esment als ajuntaments que han sabut captar el valor d'acostar l'Art als seus conciutadans i que han mostrat autèntic interès i generosa col·laboració.

També un altre esment especial per a l'Exèrcit de Terra (COMGEBAL) i per a les Forces i Cossos de Seguretat, i agrair tot el seu suport, dedicació, esforç, valors i principis que han tingut i ens han mostrat sempre des del naixement de la Ruta Fotogràfica per Mallorca.

Han participat amb la “Ruta” els següents col·laboradors:
- Centre d'Història i Cultura Militar de Balears.
- Comandància General de Balears.
- Patrimoni Nacional.
- Fundació López Fuseya.
- Policia Nacional.
- Policia Local d'Inca.
- Bombers de Santa Ponça.
- Efecte – Servei integral fotogràfic.
- Tot Foto.
- Icària digital.
- Ràdio Balear.
- Radio LaKalle.
- Associació “La nostra veu”, Salut mental dels Illes Balears (OSMIB).
- La Unió (Sa Botigueta). Societat Cultural i Esportiva de Sóller.
- Fundació Sa Nostra. Caixa de Balears.
- AECC. President: Dr. José Reyes Moreno.
- UIB. Escola d’Hoteleria dels Illes Balears.
- Sheraton Mallorca Arabella Golf Hotel.
- EU Moll. Associació de veïns de Pollença.
- Ciutadà Il·legal.