Una creació, òpera prima, de les joves mallorquines Francesca Mas i Constança Amengual amb la fotografia de Joan Lluís Oliver després de quatre anys de feina.


Amb la col·laboració de l'Associació cultural CAP VERMELL.






Després de l'estrena i projecció en l’Atlàntida Film Fest, es projectarà dia 16 d'abril a les 21,30 h a IB3

El documental ‘Margalida’ narra la història d’una persona que va ser molt important en la vida de Salvador Puig Antich, i compta amb la participació d’IB3 i CAP VERMELL.

Margalida viu ara a Capdepera, Mallorca. Està jubilada i viu sola, a un pis vora la mar. Li encanta llegir, fer llargues passejades i quedar amb els amics. Un dia rep una cridada d’un escriptor de Barcelona que la convida a anar a un homenatge a Salvador Puig Antich. Quaranta-cinc anys més tard, Margalida decideix reviure aquesta història. Després de molt de temps desapareguda, està preparada per fer front als fantasmes del passat i tancar les ferides que sempre l’han acompanyada. A mode de catarsi, es proposa fer un viatge físic i emocional a una època i a un món que ja no li pertanyen.

Aquest món passat es fa present a partir de moltes converses i de les cartes recuperades que l’amant li va escriure des de la presó abans de morir. Alhora, Margalida fa el seu camí i ens situa en un moment actual on no tot ha canviat.

Una creació, òpera prima, de les joves mallorquines Francesca Mas i Constança Amengual amb la fotografia de Joan Lluís Oliver.

Ens conten que estan molt contentes de poder estrenar a l’Atlàntida a la vegada que nervioses per saber com serà la rebuda per part del públic. Han estat 4 anys d’un procés creatiu al costat de Margalida Bover, la protagonista, que malauradament no arriba a Mallorca fins diumenge.

Esperem que aviat es pugui veure també a Capdepera. Aquí el tràiler:


El periodista Ramon Colom, @RamonColom5, publicà aquest comentari al respecte: 
He visto el documental más emotivo del año. Se llama Margalida, proyectado en el Atlántida FFM. La protagonista era la chica de Salvador Puig Antich antes de ser asesinado. Joan Isaac le dedicó una canción. Enhorabuena a sus directoras y productoras. Espero que esté en los Goya.

Vila web ha fet a Margalida Bover una extraordinària i emotiva entrevista on ella parla a cor obert com mai ho havia fet:
Molt recomanable. Aquí l'enllaç:
https://www.vilaweb.cat/noticies/margalida-bover-entrevista/


I, per cert, cal recordar que Margalida Bover, és una gran ambaixadora de Capdepera.

Gràcies Margalida.