Els alumnes "petits" del taller de teatre representaren "Un regne dins del mar", de Bernat Mayol



Els alumnes dels tallers de teatre del Centre Jove ens ofereixen, cada any,  la posada en escena de les obres que preparen durant els mesos d'estiu. Normalment preparen una obra pel juliol i altra per l'agost. 

El passat cap de setmana ens oferiren dues obres. Unade  preparada pels "petits" i una  altra pels més grans. Aquestes obres són triades (o escrites)  i adaptades al grup perquè tots i cada un dels alumnes participants tinguin un paper adequat.



Pel que fa a l'obra dels "petits", s'ha adaptat l'obra de Bernat Mayol, "Un regne dins del mar", que mitjançant divertits actes fa un repàs a la història de les Illes Balears.



Així, amb unes pinzellades, repassen "la història" de les illes en clau d'humor, presentant en format gairebé de còmic els presonatges històrics. D'aquesta manera, des dels pobladors talaiòtics, l'arribada dels romans,  la conquesta de Jaume I,  el fenomen de l'emigració a Amèrica o  l'arribada del turisme,  passaren personatges coneguts, traçats segons unes personalitats força peculiars. No faltaren escenes humorístiques, descontextualitzacions i referències a l'actualitat, amb deformacions de noms. Al final, de forma coral, tots els actors ens recordaren la importància de preservar la cultura de les illes per a les futures generacions.





Joan Girart, el director, amb la col·laboració de Josep Pons i Marina Moyà, ha aconseguit que els joves actors treguin endavant aquesta obra, amb el mèrit de formar els nins i nines participants del taller. Durant el mes de juliol han participat 14 nins i nines  de 8 a 12 anys.



Com és lògic, en un grup tan heterogeni de nins i nines, trobam diversos graus de formació teatral, de manera que uns actuen amb més desinboltura que altres, però el conjunt funciona i el públic gaudí d'una divertida vetllada teatral.

Enhorabona a tots, quedam a l'aguait de l'obra que preparen per l'agost.