Aquest és el més extens i complet reportatge fotogràfic que s'ha fet de la pesca de la llampuga a Cala Rajada. Gaudiu d'unes imatges que no necessiten comentaris.

Image

En realitat, "Cap Vermell" va sortir dos dies seguits. El dijous, dia 20, i el divendres, dia 21, amb la "Hispaniola 2000" i amb la "Nova Princesa", respectivament. Ho va fer, les dues vegades, de prima (a la caiguda del sol).

Image

Vàrem posar rumb a l'andana de capcers. D'aquests n'hi sol haver una dotzena de calats, per a cada barca. Els capcers són els elements (fusta i branques) davall els quals les llampugues se solen arrecerar.

Image

Prèviamenet a calar la llampuguera, se sol amollar una fluixa, voltant el capcer, per saber si hi ha peix. Si les llampugues no peguen, a vegades ni tan sols es fa el vol. A les imatges, en Joan Fuster i en Bernat Martí fluixejant.

Image

Image

Han pegat. Senyal de peix. En Pascual Martí desempesca la fluixa mentre que el seu germà Bernat i el cunyat, en Sebastià Ginard, comencen a calar.

Image

Les dues imantges següents són d'en Joan i en Pere Andreu Fuster, d'una banda, i en Sebastià Ginard, de l'altra, calant la llampuguera. Es fa en cercle, devora el capcer, mirant de tancar les llampugues que hi pugui haver.

Image

Image

Una vegada feta la maniobra d'encerclament, es procedeix a llevar, és a dir, a treure la llampuguera amb l'ajuda de les màquines hidràuliques.

Image

El cercle s'estreny. Dins el "moridor" de la llampuguera s'hi veu peix.

Image

Efectivament, el vol promet.

Image

Es buida la llampuguera, amb una captura interessant.

Image

El peix, acabat d'agafar, bota dins la barca. Fa goig veure'l.

Image

Mentre el patró enfila cap a un altre capcer, la resta de les respectives tripulacions compon el peix dins els caixons.

Image

Image

Image

Pescam de prima. Imatge de la posta de sol, des de la barca.

Image

Hem fet tota l'andana. És hora de tornar a port.

Image

En aquesta ocasió, la "Nova Princesa" va tenir més sort que la "Hispaniola 2000". La prima va donar una vintena de caixons de llampuga capturada. La propera mostra gastronòmica sembla que no perilla.

Image

Moltes gràcies als patrons i a les tripulacions de les embarcacions que ens varen acollir. Tengueren molta paciència amb nosaltres.

Que la pesca sigui generosa!