Per Miquel Estelrich Bestard


Sincerament, a parer meu, el darrer comunicat de MÉS en relació a l'afer de Sa Pedruscada m'ha semblat com voler dir que el PP mai ha romput un plat. I ho dic amb tots els respectes. 

M’explic:

Jo entenc que quan et dediques a la política i, sigui per quin motiu sigui encara et veus obligat a fer pactes amb forces antagòniques a la teva manera de veure les coses, allò mínim que s'ha de fer és no criticar públicament al teu soci de feina.  

Qualsevol gabellí amb dos dits de seny sap ben bé que si el PP no hagués hagut de dependre de ningú, és a dir, governar amb majoria, és quasi ben segur que tot aquest enrenou de Sa Pedruscada hagués agafat un altre rumb. Però no, les coses no han anat així. Més que "valentia" del PP (agosarament) per votar a favor de les suspensions jo diria que ha estat una renuncia als seus principis. Ja sigui per pactar amb una força progressista o per no poder governar en solitari. És a dir, han hagut d'acotar el cap per mantenir al PSOE gabellí lluny del poder. 

Vull dir que afirmar que el PSOE fa una defensa de les promotores de construcció d'aquest solar i alhora voler donar a entendre que el PP no ho faria mai en solitari és molt agosarat. No ho creïs? És com tractar d’ingenus, per no dir de beneits, a la gent. Si hi ha una cosa que ha demostrat palesament l'ex-batle Fernàndez amb això és que està ben a prop de les posicions del PP, per no dir les mateixes, i no de les de MÉS. O sigui, és un mèrit dels ecosobiranistes aquesta suspensió. I els veïnats de Sa Pedruscada ho haurien de tenir ben en compte.

Ja ho va dir ben clar la nostra actual batlessa a l'entrevista que en Pere Fuster li feu el 3 de novembre i publicada per aquí quan l'hi preguntava sobre les construccions del Far i d'altres:  "... En 40 anys ningú ha fet res i, des de l'Ajuntament poc es pot fer per aturar-les..."  Totalment d'acord amb la batlessa, (en política la sinceritat es valora molt). I com ho han d'aturar si quan el PSOE, MÉS i PP estaven al capdavant d'altres institucions més vinculants no ho pogueren assolir? La millor resposta és que no varen saber oposar-se al neoliberalisme, és a dir, els qui comanden de debò. I oposar-se al neoliberalisme duu les seves conseqüències per un motiu cabdal: desenvolupen polítiques alternatives a les que ja hi ha per a mantenir-les vives i actives, fins que allò políticament impossible esdevingui políticament inevitable. Aquesta és la millor definició per explicar de per què hi ha construccions que amenacen al poble i no s'aturaren quan tocava. És a dir, residenciar zones turístiques i turistificar zones residencials.

A més, una suspensió no vol dir que no s'hagi de construir, només és un revisió de com s'han de fer les coses, no una paralització total o moratòria. El simple fet que facin el que facin en aquest solar i empitjori la saturació ja escarrufa en si mateix. 

Miquel Estelrich Bestard