Història de la Tercera Edat de Capdepera,
contada per un“Col·lectiu de Gent Gran”
Sota la presidència de la senyora Maria Tous Bonnín, es reuneixen els membres de la directiva de “Ca Nostra”, a la data del 7 de desembre de 1987, per acordar la compra d'un lot de llibres de l'Editorial Planeta, amb un premi Nobel, per un cost de 52.000 pessetes, a pagar en 26 mesos, que inclou el regal d'un tom i un moble per a llibreria. El vicepresident, Antoni Pascual, proposa sol·licitar a l'entitat “Sa Nostra” un ajut per a realitzar una excursió al torrent de Pareis i al monestir de Lluc. Joan Sirer, vicetresorer, sol·licita la baixa com a directiu ja que no pot fer acte de presència a les juntes ni passar l’estat de comptes al llibre de caixa. El segon reserva, Nicolau Mayol Vila, entra a formar part de la junta. Josep Vives fa obsequi al Club de tots els viatges en cotxe per anar a comprar loteria de Nadal i per fer els talonaris de participacions, i anar també a comprar tassons i plats a Manacor. El donatiu de 20.000 pessetes del senyor Gabriel Flaquer “de Son Pocapalla” es destina a comprar una estufa, completant la instal·lació amb un altre aparell que ha donat l’Ajuntament. D’aquestes estufes, de la televisió, radio, micròfon i telèfon en serà responsable el senyor Mayol. Per la seva part, la senyora Maria Riera “de can Fumet” fa entrega de 1.700 pessetes al Club, que és l’import corresponent a l'acompanyant de l'excursió de què s’ha parlat més amunt.
Excursió a Lluc i torrent de Pareis, amb el nuevo president Pere Terrassa (en primera línea, a la dreta)
A la data de 2 de febrer de 1988, se celebra assemblea general i tota la directiva, en bloc, cessa, no sense que, abans, els 52 assistents escullin una comissió gestora, sortint elegits per a integrar-la, per 29 vots a favor i 23 en contra, Pere Terrasa Sansó, que será el president; Joan Muntaner Cañelles, Compres i Relacions Públiques; Antoni Garau Barceló, Secretari; Guillem Fullana Bibiloni, Adminstració i Francisca Flaquer Lliteres, tresoreria. Aquests resten compromesos a nomenar una directiva nova ene el termini de tres mesos, i es fan càrrec provisionalment dels llibres que regeixen la destinació del Club. El primer acord d’aquesta gestora és eradicar tota crítica destructiva del Club i admetre totes les critiques per a corregir els errors que puguem cometre, però que es formulin a la Junta, admetent idees i suggeriments. Preparar un projecte de necessitats del Club per a presentar-lo al president del Consell Insular de Mallorca; sol·licitar audiència als encarregats del negociat de Tercera Edat de Insalud i d’Inserso; redactar normes per a les pròximes eleccions i sol·licitar de l’assemblea general la conveniència de domiciliar al banc el pagament de quotes dels socis que ho desitgin. Entre tots els jubilats i pensionistes surt elegida Maria Blanes Amorós per a desenvolupar la funció de cantinera del bar del club.
El 10 de febrer, en assemblea general, s’informa de que s’havia demanat al senyor Joan Verger, president del CIM, una explicació per a un millor funcionament de l'entiat, i especialment sobre excursions i obres de teatre. S’aprova formular petició al senyor batle per a instal·lar dues parades d’autobús: al carrer Baltasar Coves i al del Port, i, a més, que sor Joana Mateu, l'A.T.S., una vegada cada mes, s’apropi a prendre la tensió al local (es de suposar que es deu referir, l’acta de la sessió, a les persones que freqüenten el local).
Es dóna a conèixer el projecte de reforma consistent en la construcció d’un pis sobre el local actual i el garatge, que es dedicarà a saló d’actes. El garatge es dividirà en tres departaments destinats a oficina, cuina i magatzem. Se sol·liciten 150 cadires, 10 taules, un escriptori, armari-arxiu, estris de cuina, vaixella per al menjador, coberteria, cristalleria, armari-frigorífic, congelador, descalcificador (del qual s'ha mirat el preu i és de 9.000 pessetes) i filtres de mil pessetes, que tenen una durada de més d'un any.
I no havent-hi més assumptes que tractar, es dóna per acabada la sessió.