Fa uns pocs mesos que es varen complir els primers 30 anys oficials (1985-2015) de la constitució de l’Associació de Persones Majors “Ca Nostra”, de Capdepera, malgrat siguin ja 32 els anys d’existència del Club de la Tercera Edat, ja que es va inicià informalment a 1983. Per això, la Junta Directiva de l’entitat ha cregut oportú condensar, com si d’un petit llibret es tractes, o gros, (segons els seu contingut) la historia d’aquesta Associació.








Per aquest motiu, la Junta, s’ha servit de la col·laboració, la participació, d’un variat i, a la vegada, nombrós grup de persones afiliades, les quals han confiat amb nosaltres, membres directius, per coordinar i dur a terme l’empresa amb totes i cada una de les vivències, situacions, anècdotes, etc. que han transcorregut al llarg dels 30/32 anys de “Ca Nostra”, fins a convertir-les en argument d’aquestes històries, posant esment a fer-lo atractiu per aquell que desitgi llegir-les.

El nostre col·lectiu d’ “gent gran” està integrat dintre la Federació d’Associacions de Persones Majors de la Part Forana, que compta amb una revista: “Som Majors”, que es publica periòdicament. Les associacions del nostre municipi tingueren, ja fa anys, una publicació que es deia “Els nostres padrins”, la qual es volia rescatar, recuperar-la, sense èxit. Desprès de tractar aquest tema, tots els components de la Directiva de “Ca Nostra” , la qual tinc l’honor de presidir , vàrem arribar a la conclusió de que el més encertat , tot i què a Capdepera es publiquen diverses revistes, seria traslladar la Història de la Tercera Edat de Capdepera, contada per un “Col·lectiu de Gent Gran” a les esmentades publicacions d’àmbit local que, tanmateix, són les que llegeixen els gabellins.

Voldria afegir la gran satisfacció que per els que actualment tenim cura del tarannà del club “Ca Nostra”, suposa l’annexió de persones de 50 anys que més bé pertanyen a la 2ª Edat, que s’han inscrit com a socis de la nostra Associació. Si a altres pobles propers, han tingut que organitzar associacions per a joves de 50 a 60 anys, aquí, a Capdepera, estam intentant aglutinar, i ho estam aconseguint, a aquest segment d’edat dintre l’Associació. Únicament mancaria anomenar-lo: “Club de la 2ª i 3ª Edat de Capdepera” per poder-li donar més autenticitat. O sigui què, qui ho desitgi, pot sumar-se al nostre projecte, ho pot fer tranquil·lament. Serà ben rebut.

En quan a les narracions de la nostra història, únicament dir que la seva redacció procurarem fer-la amb humilitat, a petites dosis, a mesura de com les van contant els més majors i, al mateix temps, amb el recolzament que suposen els continguts dels diferents “Llibres d’Actes” per una narració més fefaent i les oferirem periòdicament amb la finalitat d’aportar uns moments de sà esbargiment i, Com no?, amb píndoles d’humor pels lectors.

Bartomeu Melis “Meyme” -- un dels membres de la nostra directiva-- embastarà periodísticament totes les històries que va fornir el passat, fins avui, dintre el marc de “Ca Nostra”, comptant sempre amb el vist i plau del nostre col·lectiu i, aiximateix, amb l’autorització d’aquesta revista , la qual, ara i aquí, sol.licito.

Esperam i confiam poder-lis oferir el primer capítol en data imminent. I demanam a tots quants desitgin fer-ho, la seva aportació, el seu granet d’arena, tots junts, per a poder el.laborar un atractiu producte literari que desemboqui, en el futur, en l’autèntica, la vertadera, història del Club “Ca Nostra”.


Gràcies anticipades, molt cordialment:
Pedro Llabata Sancho