Com diuen que es tan campetxano, igual ens el trobem al mercat de l'Olivar comprant sobrassades o ingredients per fer un frit, uns escaldums o una cuixa de mè.

Estimada Tia:

Diu que ens deixa, però se'n va lluny d'aquí? Trobarem a faltar el seu somriure? Això deia la cançó “La vall del riu Vermell”, us en recordeu? Bé, no crec que miri d'arribar dalt la carena, amb la pròtesi de maluc, si no és amb un helicòpter o amb el telecadira de les pistes d’esquí. Com a molt, agafarà l'AVE o un avió qualsevol i anirà a Suïssa, a Qatar, o a Botswana, aneu a saber. Ara que tindrà temps per disfrutar..., què farà, reietó nostro?

A mi, si vol quedar, tampoc em farà nosa, en principi. Com diuen que es tan campetxano, igual ens el trobem al mercat de l'Olivar comprant sobrassades o ingredients per fer un frit, uns escaldums o una cuixa de mè. Imagineu que aneu un dia a la platja de Son Moll, allà on es combinen a tot volum les músiques de tres bars diferents, estireu la tovallola damunt l'arena i al cap d'una estona es presenta ell i fa la mateixa operació al costat. Què faríeu? Marxaríeu? Li demanaríeu un autògraf? El miraríeu amb cara de republicà fastiguejat? Li faríeu una proposició...? Això de ser rei no deu ser contagiós, no? I potser tampoc no és cap malaltia. Vaja, jo no conec ningú que l'hagi agafada, ni he sentit que ningú ho hagi investigat en el camp de l'epidemiologia. Doncs te'l mires com si fos un turista qualsevol, i ja està. O ni te'l mires. No hi fas cas, com has fet fins ara.

Tia: quan un deixa de ser rei voluntàriament, què serà? Ex-rei? Rei descoronat? És una categoria, un caràcter, un tarannà, una professió? No, una professió no deu ser, doncs no hi ha estudis. Vaja,  de grau no són, no hi ha cap grau formatiu que sigui Reietologia, ni Aspirants a ser Coronats, ni res semblant. I estudis universitaris, em sembla que tampoc hi ha cap llicenciatura de Monarquia.

I ara que ha abdicat voluntàriament, sense que cap poble l'acomiadi, tindrà dret a un subsidi d'atur? Rebrà finiquito? Si és ell que deixa el càrrec, no l’hauria de tenir, no? Després de tant de temps de fer feina, potser sí, que té dret a l’atur, no? Ah, però si és el Cap de Tots els Exèrcits, no deu cotitzar en el Règim General. No, no, ell té més graduació, és clar. En ser del personal dirigent, devia cotitzar pels autònoms. Ui... Quina mala passada! Mireu que si no té subsidi d'atur per no haver-lo regularitzat amb les noves lleis... Ja el veig anant a l'oficina de l'atur cridant “el següent” i, ves, aquell jove acabat de contractar en pràctiques li agafi els papers de la baixa definitiva i li digui:

– Si tu volies tenir un subsidi hauries d'haver pagat els darrers anys, amb la nova llei, el canon corresponent. Què dius, que no t'havien assessorat? I qui tenies d'Assessor Fiscal, darrerament? Un tal Montoro? Ai, mira, això no t’ho podrem solucionar nosaltres. Hauràs d’anar a la setena planta, al taulell de Reclamacions. Per aquella escala del fons, no hi ha ascensor.

I ja l’hem fet. Ens el trobarem deambulant per La Castellana penjant als suports dels fanals aquells fulls de paper fotocopiats amb el telèfon anotat trenta vegades, en paral·lel, en bocins retallables, demanant feina. Però, quina feina podrà demanar? I a la seva edat! Si ja no el voldrà contractar ningú, pobre home! Que no veieu que n'està ple, de gent demanant feina? Això sí, experiència sí que en té.

Si tingués calerons estalviats podria crear una assessoria Reial, però no sé com aniria de clients: a qui li pot interessar què s'ha de fer per crear una monarquia? Crec que això va a la baixa. Guanyaria més assessorant com ha de ser una República. Segur. Però no sé si li faria molta gràcia, és clar.

I una assessoria cinegètica? Per trampejar, més que res. Ara que hi ha tants furtius per tot... De fet, allò de cobrar en B ja està de moda i, per tant, no li vindria de nou. Així ja no hauria de promoure la penetració en el mercat d'un producte nou, que sempre és més difícil, encara que, pel que diuen, ell ja té experiència sobrada. I, de pas, podria fer de guia de safaris. Tinc els meus dubtes, però, si s'ha anat traient els cursets i actualitzacions obligatòries de la normativa CE i del Pla Bolonya per poder exercir oficialment: Armes de Foc, neteja, conservació, manteniment, càrrega i apuntar abans de disparar. Primers auxilis, nivell III de RCP (reanimació càrdio-pulmonar) de grans mamífers, especialitat en boca-trompa.

Com trobarem a faltar els seus discursos, podria fer de tertulià de col·loquis de televisió. Això sí que tindria tirada. I, aprofitant la imatge, també podria convertir-se en imatge de marca d'algun producte concret. Els creatius publicitaris no necessitarien trencar-se massa les banyes per fer eslògans:

– Galletas Príncipe, realmente buenas!

Ai, Tia. No sé jo si aquest home ha fet bé deixant el càrrec que tenia. S'haurà assessorat prou? Qui l'haurà enganyat, dient-li que "endavant, majete, tu no te preocupes que te encontraremos algún consejo de administración"?

Vós, Tia, heu sentit el comiat? Ha plorat com fan els esportistes quan pleguen de la seva carrera esportiva, o quan deixen el club? Jo el vaig conèixer fa vint-i-cinc anys, quan encara era un esportista d'alta competició (ell, jo em vaig quedar en aspirant). Eren altres temps, és clar. Ara les aigües són més tèrboles, hi ha remolins i no és tan fàcil navegar. Jo l'entenc. Entenc que estigui cansat i vulgui plegar. El trobareu a faltar, Vós?

Per què no veniu a veure'ns! Segur que ens el trobarem tots tres en alguna platja i petarem la xerrada, de manera informal! En pla col·legues, no? I li donem opcions de feina...

No?

Bé, com vulgueu...

Res, jo només deia uns suggeriments... Apa doncs, fins la propera.