Pot de Plom és una companyia de teatre, encapçalada per Xavi Castillo, dedicada a l’humor i creada a Alcoi allà pel 1992 per quatre amics al pub l’Escenari. Fem espectacles teatrals, però també productes audiovisuals (sèries web, programes per a televisió), on la clau és la paròdia, la sàtira política i l’humor “sense límits”.

Des dels inicis de la companyia, representant sketches i monòlegs per pobles, places i café-teatres, hem creat un estil i uns personatges que han tingut gran acceptació popular com Jordiet, el Capità Moro d’Alcoi (Això ho pague jo!), Rita, Rus, El Papa…En tots estos anys hem creat, damunt de l’escenari, gran quantitat de sketchs i personatges que han arribat a ser populars i clàssics de la companyia, com ara són “El càsting del seminarista”, “Maribel, la pescatera de Mercadona”, o el Capità Moro d’Alcoi i la seua frase “Això ho pague jo!”, que volem recuperar i compartir amb vosaltres.


L’actualitat, les notícies i el dia a dia és el que ens ha donat un material enorme per a les nostres propostes, que hem anomenat Veriueu-ho: teatre de investigació.

Altra part important de Pot de Plom també és el teatre joglaresc, popular i d’ambientació medieval, amb adaptacions de contes populars, rondalles o moments històrics que hem representat molt al carrer.

Pels temes que triem per treballar (la política i el món eclesiàstic, per exemple) també hem patit molt a prop diferents tipus de censura. Algunes molt sonades com la de Xàtiva, moment històric de la companyia. Però continuem fent espectacles, vídeos, col·laboracions i fent riure al públic. Perquè sempre ens ha agradat dir que el que nosaltres fem és “teatre de risa“.

Doncs això, a passar-ho bé!