S'obre una tercera convocatòria d'ajuts a la restauració i  una nova a les empreses d’organització d’esdeveniments, firaires i balnearis



A partir de dia 21 de febrer  poden sol·licitar una ajuda directa de 3.000 euros al Consell de Mallorca 

El Butlleti Oficial de les Ilels Balears (BOIB) publica avui dues noves convocatòries de la Fundació Mallorca Turisme d’ajudes directes als sectors econòmics. Formen part del pla de xoc, cofinançat pel Govern balear i el Consell de Mallorca, dirigit a pal·liar els efectes en el sector econòmic derivats de les restriccions per la pandèmia de la covid-19. Les ajudes es podran sol·licitar a partir de demà, diumenge 21 de febrer, a www.ajutsmallorca.com.

Com a novetat, es destina un milió d’euros a empreses d’organització d’esdeveniments (esports, congressos o noces), firaires i balnearis. Aquests negocis poden demanar una ajuda d’un import cert de 3.000 euros.

En el cas de la categoria firaires, les empreses beneficiades poden ser jardins; parcs d’esbarjo, d’atraccions i aquàtics; pistes de patinatge; atraccions, comerç al detall i serveis de restauració propis de fires i verbenes; entre d’altres. En el cas dels serveis d’organització d’esdeveniments, es vol arribar a aquells que gestionen esdeveniments esportius, i fires o congressos (un sector conegut com a MICE), entre d’altres.



A més a més, s’ha obert la tercera convocatòria d’ajudes directes a la restauració per un valor total de 10 milions d’euros. Així, restaurants, cafeteries, cafès, bars, gelateries, xocolateries i orxateries poden demanar una ajuda de 3.000 euros, que cobrirà els mesos de febrer i març. En aquest cas, els ajuts són de 3.000 euros per establiment, amb un màxim de dos establiments per persona beneficiària (màxim 6.000 euros).

Aquesta convocatòria per a la restauració se suma a les de desembre i gener, que van destinar altres 10 milions d’euros a ajudes directes a aquests negocis.

Cal esmentar que el Consell, a través de la Fundació Mallorca Turisme, també tramita ajudes per un milió i mig d’euros a gimnasos i escoles de dansa i un milió d’euros a la distribució majorista. En total, sumen 23,5 milions d’euros en ajudes directes per als sectors econòmics.


Nota:
Cal recordar que encara poden sol·licitar-se aquestes ajudes al Consell de Mallorca: 

CONVOCATÒRIA D’AJUTS PER PAL·LIAR ELS EFECTES DE LA COVID-19 AL SECTOR A´L ESPORT

El Consell de Mallorca, a través de la Fundació Mallorca Turisme i amb la col·laboració del Govern de les Illes Balears, vol pal·liar els efectes que generen les mesures per controlar la covid-19 i contribuir a mantenir la xarxa de negocis que fa de la nostra illa una destinació turística líder.

Si ets titular d’un d’un gimnàs o escola de dansa a Mallorca, pots accedir a un ajut de 3.000 € per cada establiment amb un màxim de dos (6.000€). Es destinen un milió i mig d’euros als gimnasos o escoles de dansa.

Hem simplificat els requisits i la documentació, perquè l’accés a aquests ajuts sigui el més senzill possible. Aquí podràs accedir a tota la informació i fer la tramitació electrònica de la subvenció.

Total pressupost: 1.500.000 €                   Total pagat: 810.000 €                    Pendent d'adjudicació: 690.000 €




CONVOCATÒRIA D’AJUTS PER PAL·LIAR ELS EFECTES DE LA COVID-19 AL COMERÇ MAJORISTA I SALES DE BALL

El Consell de Mallorca, a través de la Fundació Mallorca Turisme i amb la col·laboració del Govern de les Illes Balears, vol pal·liar els efectes que generen les mesures per controlar la covid-19 i contribuir a mantenir la xarxa denegocis que fa de la nostra illa una destinació turística líder.

Si ets titular d’un comerç majorista o sales de ball a Mallorca, pots accedir a un ajut de 1.500 € per cada establiment amb un màxim de dos (3.000€). Es destinen un milió d’euros als comerços majoristes i sales de ball.

Hem simplificat els requisits i la documentació, perquè l’accés a aquests ajuts sigui el més senzill possible. Aquí podràs accedir a tota la informació i fer la tramitació electrònica de la subvenció.

Total pressupost: 1.000.000 €   Total pagat: 153.000 €      Pendent d'adjudicació: 847.000 €