Participa-hi abans de les 23.59 h del 31 d’octubre de 2020. #UnMarDeMiradas


MARE és una iniciativa col·laborativa impulsada per organitzacions, associacions i institucions rellevants del món de la conservació, la fotografia i el vídeo, entre d’altres. També compta amb el suport d'empreses i mitjans compromesos amb la conservació marina.

MARE roman oberta a la participació d’altres entitats i patrocinadors amb l'objectiu de convertir-se en una iniciativa de referència que fomenti l'ús de les arts visuals per difondre missatges de conservació.

MARE s’ha creat tenint en compte l’experiència i coneixement de persones que participen de forma voluntària en el Consell Assessor.

 

PER QUÈ MARE?

La mar Balear* és rica i diversa, i volem que tothom la conegui. Conèixer la riquesa que s’amaga dins la mar és essencial per entendre els beneficis que ens aporta i participar activament en la seva conservació.

Les Arts Visuals, com la fotografia o el vídeo, juguen un paper clau a l’hora de mostrar al gran públic què s’amaga al fons marí, connectar-lo amb el món natural, remoure consciències i fomentar la implicació activa en la conservació marina. Són un recurs que pot inspirar esperança i commoure.

Tothom té un rol clau en la conservació de la mar Balear. Volem formar part d’una ciutadania activa i coneixedora de la realitat que mantingui i defensi una relació responsable amb el medi marí.

* Mar Balear: mar litoral compresa entre l’arxipèlag de les Illes Balears submergida fins a la isòbata de 1.000 m de profunditat. Ocupa una àrea total de 28.290 km2.



QUÈ ÉS MARE?

MARE és una iniciativa que vol donar suport a la conservació marina mitjançant la creativitat i la promoció de les Arts Visuals amb una mirada ètica.

Volem convidar la ciutadania a copsar la bellesa del paisatge, la fauna i la flora de la mar Balear per tal de compartir-la, comprendre-la, gaudir-la, conèixer els reptes que afronta i ser part activa de la seva conservació.

La primera edició de MARE convoca el Certamen Audiovisual per a la Conservació de la Mar Balear amb la fotografia digital submarina com a disciplina principal. El vídeo i el reportatge fotogràfic també hi tenen cabuda com a formats secundaris; no opten a premis, però les peces més destacades formaran part de l'exposició itinerant juntament amb les obres guanyadores del Certamen. T'animem a conèixer el Certamen a fons i participar-hi!

Per edicions futures, deixem la porta oberta a altres formats i tècniques d’arts visuals més reivindicatius i participatius. Modalitats més alternatives que poden ajudar-nos a explorar noves maneres d’empatitzar i tornar a connectar-nos amb el medi marí.

Perquè tothom té una mirada única sobre la mar. Quina és la teva?


 Si voleu veure les bases de participació en PDF, clicau l'imatge de sota:


CERTAMEN

 La primera edició de MARE seguirà el format clàssic de certamen, amb la fotografia digital submarina com a disciplina principal. Perquè la fotografia és un llenguatge ideal per mostrar la bellesa oculta de la mar, amb tots els seus colors i la seva llum. Alhora, ens permet documentar espècies i hàbitats, oferint-nos informació essencial sobre el seu estat de conservació.

2020 Convocatòria oberta del Certamen MARE: del 9 de juliol al 31 d’octubre

Es poden presentar fotografies digitals relacionades amb la mar Balear que treguin a la llum la seva riquesa i bellesa, així com aquelles que exposin la relació humana amb la mar Balear, denúncies o històries d’èxit.

També hi ha l'opció de presentar vídeos i reportatges fotogràfics, als quals es donarà visibilitat posterior.

En tots els casos, l’àmbit de realització és la mar Balear (delimitada per la isòbata de 1.000 m al voltant de l’arxipèlag balear).

S’estableixen dues categories: Jove (< 18 anys) i Adulta (> 18 anys). La inscripció té un cost de 10 euros. És gratuïta per membres d’AFONIB, FBDAS, centres de busseig associats i IRCC.

Totes les propostes han de presentar-se acompanyades d’un missatge de conservació. El Jurat, format per persones expertes, seleccionarà els projectes més interessants i atorgarà els premis.

Els premis per a les fotografies guanyadores consistiran en una dotació econòmica per a la categoria adulta i material fotogràfic/subaquàtic per a la juvenil. Els millors projectes seran seleccionats per formar part de l’exposició itinerant que recorrerà les Illes Balears durant l’any 2021. S’acceptaran fotografies realitzades els anys 2019 i 2020.

Tens algun dubte o proposta? Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Iniciem un projecte que vol fer sentir alt i clar el batec de la mar Balear.

Participa-hi abans de les 23.59 h del 31 d’octubre de 2020.

 

VÍDEO I REPORTATGE FOTOGRÀFIC

Et convidem a presentar vídeos o reportatges fotogràfics sobre la mar Balear. Aquestes disciplines versàtils poden ajudar a visibilitzar les amenaces que pateix la mar, a construir un missatge personal i crític sobre com ens relacionem amb el medi marí. Aquestes dues disciplines no opten a premis en metàl·lic ni material fotogràfic; les millors propostes, però, formaran part de les exposicions en línia i itinerants que se celebraran durant 2021 per totes les Illes Balears per visibilitzar la riquesa i bellesa de la nostra mar.

Poden presentar-se vídeos d’un màxim de 2 minuts de durada, i reportatges fotogràfics d’un màxim de 15 fotografies digitals. No t’oblidis de consultar el codi ètic de MARE. Juntament amb el material (vídeo o reportatge fotogràfic) cal presentar un missatge de conservació sobre la mar Balear.

Més informació:
https://marebalear.org/