Tres nedadors creuaran el canal de Menorca en contra de la leucèmia infantil. Sortiran dijous a les 5 del matí, des de Cala Rajada
Els protagonistes d'aquest intent són Jacobo Paragues, Peio Ormazabal i Felix Campano
Els 40 quilòmetres aproximats que separen les dues illes del Canal de Menorca, (depèn de per on es pugui realitzar l'encreuament), fan que sigui una de les travesses en aigües obertes més dura i desconeguda. El vent de tramuntana, les meduses i els corrents marins, augmenten encara més en grau de dificultat. Fins avui només ho han aconseguit 8 nedadors. Els trés, Jacobo, Peio i Felix, realitzaran la travessia de principi a fi. És a dir no es realitzarà per relleus ni res semblant. Els trés recorreran la distància completa. No cal que arribin alhora. Si per qualsevol circumstància un d'ells es veu obligat a canviar el ritme, es respectarà aquesta circumstància.
3H vx H2O, sortiran de Mallorca. Començaran la travessia sortint a les 5 del matí de Cala Rajada, intentant evitar les hores de màxima calor sortint de nit. Acompanyats de dues embarcacions i d'un caiac, Ramon, que s'ocuparà dels avituallaments. En les dues llanxes de motor, aniran els patrons, 1 observer, que és la persona responsable de la interpretació de les normes i un metge. Les regles de l'encreuament del Canal de Menorca són molt rigoroses, (no fer servir vestits de bany que mantinguin la calor o ajudin a la flotabilitat ... medicaments prohibits ...) I a la sortida el observer llegeix aquestes regles del ASSOCIACIÓ MENORCA CHANNEL SWIMMING ASSOCIATION. Si l'encreuament és vàlid o no, ho determina aquest observer. Aquesta persona fins i tot pot cancel · lar la cruïlla si les condicions són perligrosas i posen en perill la seguretat dels nedadors.
Perquè l'encreuament sigui reconegut cal tocar la riba de sortida, i a l'arribada tornar a tocar la riba i sortir de l'aigua.
Durant tot el encreuament no es permet als nedadors cap contacte amb persona o objecte. El menjar i la beguda que han d'anar prenent se'ls llança.
Un somni fet realitat el de nedar aquest canal i el d'aconseguir impulsar la investigació del càncer infantil.
Més informació a través del blog http://treshombrescontraelmar.es,