MANACOR DONARÀ EL SUS AL DEBAT EDUCATIU QUE PRETÉN ARRIBAR A TOTS ELS RACONS DE LES ILLES BALEARS


Manacor, dissabte 3 de maig, a partir de les 17 hores...




L'Assemblea de Docents, en coordinació amb la comunitat educativa, iniciarà aquest cap de setmana a Manacor el DEBAT -Docència Balear Tour- amb un triple objectiu: informar de la situació educativa i del conflicte arreu de les Illes Balears d'una forma oberta i aglutinadora, lúdica i amb un component gastronòmic. Dotze entitats de Manacor col·laboren a l'acte de Manacor que inclourà tallers infantils, venda de llibres i camisetes, ball de bot, glosadors, xeremiers i una taula redona “Quina educació volem”

Can Alcover ha acollit la presentació del DEBAT -Docenència Balear Tour-, que començarà aquest cap de setmana a Manacor per, en paraules d'Iñaki Aicart, portaveu de l'Assemblea, “poder parlar d'educació, en vista que la Conselleria no ho vol”. La iniciativa, que es presenta set mesos després de la manifestació més important que s'ha viscut a les Illes Balears, sense que el Govern n'hagi fet cas. Per contra, i en relació a les autopistes de l'educació, Aicart ha ironitzat amb el cartell “aquelles autopistes han resultat ser camins de cabra”.



Per la seva part, Pere Grimalt, coordinador de l'activitat a Manacor ha explicat que les dotze entitats que participen en l'acte volen parlar i reivindicar “quina educació volem”, nom que du la taula redona organitzada, a més de tallers, balls i berenada.

Miquel Segura, de la Comissió de Mobilització de l'Assemblea ha explicat que l'actualitat i interès que ha generat el conflicte educatiu ha mogut l'Assemblea de Docents a prendre la decisió d'atendre la demanda de la població d'estar actualitzada i informada de la realitat educativa de cada racó de les Illes Balears, a més d'implicar-se en la presa d'iniciatives en aquest sentit. Per això, l'Assemblea impulsa el que es denomina DEBAT -Docència Balear Tour- per tal que, en coordinació amb els diferents agents i membres del món educatiu i social es puguin organitzar a tots els pobles i ciutats de les Illes jornades per acostar la realitat del conflicte, l'anàlisi de la situació educativa a cada lloc de les Illes Balears.



Manacor serà el primer municipi en acollir el DEBAT aquest proper capdesetmana amb activitats organitzades que comprenen tres eixos: lúdic, informatiu i gastronòmic. Alhora, tant Menorca com Eivissa també organitzaran actes. A Mallorca ja hi ha una xarxa que està treballant en l'organització d'activitats. La intenció és que aquest DEBAT s'allargui durant més d'un any i que s'hi vagin sumant, de forma escalonada i sense l'exigència d'una jornada per setmana.
Amb aquesta iniciativa, a més, a part d'informar també es vol escoltar el poble per atendre les seves necessitats, ja que la Conselleria no ho fa.

La campanya es podrà seguir mitjançant l'agenda verda de l'Assemblea de Docents (http://www.agendaverdadocents.cat/) pel facebook i, evidentment, al blog de l'assemblea (http://assembleadocentsib.blogspot.com.es/).
De la mateixa manera, s tracta d'un acte completament obert i aglutinador.

Tothom que s'hi vulgui sumar o ajudar es pot adreçar al correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.