Ha sortit publicada al BOIB nº 48 de 2/04/2011, la convocatòria de les bases per a proveir, mitjançant concurs oposició, una plaça d'auxilar de biblioteca. 


 El termini per a presentar les instàncies va començar el dia 4/04/11 i finalitzarà el dia 20/04/11.
Aquí teniu les bases...

   La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Capdepera, en sessió celebrada el dia 23 de març de 2011, acordà aprovar les bases que han de regir la convocatòria de concurs-oposició per a proveir, mitjançant contracte laboral fix una plaça d’auxiliar de biblioteca.

BASES QUE HAN DE REGIR LA CONVOCATÒRIA DE CONCURS-OPOSICIÓ PER PROVEIR, MITJANÇANT CONTRACTE LABORAL FIX, UNA PLAÇA D’AUXILIAR DE BIBLIOTECA.

PRIMERA.- OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA

És objecte de la present convocatòria la provisió, mitjançant contracte laboral fix, d’una plaça d’auxiliar bibliotecari de l’Ajuntament de Capdepera.


SEGONA.-
CONDICIONS DELS ASPIRANTS

Per prendre part al concurs-oposició és necessari posseir els següents requisits a la data d’expiració del termini assenyalat per a la presentació de sol·licituds:

a) Ser espanyol o, si escau, membre de la Comunitat Europea, amb les  condicions establertes a la Llei 17/1993, de 23 de desembre, o estranger  resident, sense perjudici d’allò establert a l’art. 57 de la Llei 7/2007.

b) Tenir complerts 16 anys, i no excedir l’edat en què faltin menys de deu anys per a la jubilació forçosa per edat determinada per la legislació bàsica en matèria de funció pública.

c) Estar en possessió del títol de batxiller o equivalent o estar en condicions d’obtenir-lo en la data en què finalitzi el termini de presentació de sol·licituds.

 d) Posseir la capacitat funcional, física o psíquica, per al desenvolupament de les tasques.

e) No haver estat separat ni acomiadat, mitjançant expedient disciplinari, del servei de l’Estat, a les Comunitats Autònomes o a les entitats locals, ni trobar-se inhabilitat per exercitar funcions públiques.

f) Estar en possessió del certificat acreditatiu del nivell C de coneixements de català, de la Direcció General de Política Lingüística del Govern Balear, o, si és el cas, dels homologats individualment o oficials a què fa referència el Decret 132/96, de 28 de juny, i els admesos per l’EBAP.

Hom haurà de posseir aquests requisits el dia en què finalitzi del termini per presentar sol·licituds i hauran de ser vigents durant tot el procés selectiu.

TERCERA.- FUNCIONS

Les funcions a desenvolupar seran les pròpies del lloc de feina.

QUARTA.- DEDICACIÓ I DURADA DEL CONTRACTE.

Jornada laboral partida a temps complet.

CINQUENA.- PRESENTACIÓ D’INSTÀNCIES

La sol·licitud per participar a les proves selectives haurà d’anar adreçada al President de la Corporació i s’ha de presentar en el Registre general d’aquest Ajuntament en el termini de vint dies naturals, comptadors a partir de l’endemà de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Els successius anuncis es publicaran únicament en el tauler d’anuncis de l’Ajuntament.

Les sol·licituds també es poden presentar en la forma que determina l’article 38.4 de la Llei 4/1999, de 13 de gener, de modificació de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Per ésser admès, i en el seu cas, prendre part a aquesta convocatòria, bastarà que els aspirants manifestin a les seves instàncies que reuneixen totes i cada una de les condicions exigides a la base segona. A més, els aspirants hauran d’acompanyar la sol·licitud amb els justificants originals o fotocòpies acarades (compulsades) dels mèrits a valorar de la fase de concurs. No seran valorats els mèrits al·legats i no justificats en la forma indicada.

SISENA.- ADMISSIÓ D’ASPIRANTS

Una vegada finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, el Batle dictarà la resolució, on declari aprovada la llista provisional de persones admeses i excloses, la qual s’exposarà en el tauler d’edictes de l’Ajuntament.

A aquesta llista provisional dels aspirants admesos i exclosos ha de constar el nom i els llinatges del l’aspirant, el número del document nacional d’identitat i la causa de la seva exclusió.

Els errors de fet podran corregir-se en qualsevol moment, d’ofici o a petició de la persona interessada. En tot cas, els aspirants exclosos disposaran d’un termini de deu dies per poder corregir els defectes que motivaren la seva exclusió. Els qui no corregeixin aquests defectes dins del termini assenyalat, justificant el seu dret d’estar admesos, seran definitivament exclosos del procés.

En el cas que no es presentin al·legacions contra la llista provisional d’admesos i exclosos, aquesta llista s’entendrà definitiva a partir del dia següent al termini de reclamacions, sense necessitat de resolució ni nova publicació.

Les reclamacions que es presentin contra la llista d’aspirants seran acceptades o rebutjades per resolució de batlia, que es publicarà en el tauler d’edictes de l’Ajuntament.

La mateixa resolució que declari aprovada la llista definitiva d’admesos i exclosos efectuarà el nomenament dels membres del tribunal i indicarà el lloc, dia i hora de la seva constitució, així com el lloc, la data i l’hora d’inici del primer exercici de la fase d’oposició, i es publicarà al tauler d’anuncis de l’Ajuntament.

Contra dita resolució es podrà interposar recurs potestatiu de reposició en el termini d’un mes, comptador des del l’endemà de la seva publicació, davant el mateix òrgan que va dictar la resolució.

SETENA.- TRIBUNAL QUALIFICADOR

El Tribunal Qualificador estarà constituït per un President, 3 vocals i un Secretari, que serà el de la Corporació o funcionari en qui delegui, segons allò establert a l’art. 60 de la Llei 7/2007, de 12 d’abril, de l’estatut bàsic de l’empleat públic, així com l’art. 51 de la llei 3/2007, de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

Així mateix, es nomenarà un suplent per a cada un dels membres del Tribunal Qualificador.

El Tribunal podrà disposar la incorporació d’assessors especialistes per a aquelles proves en què resulti necessari. Dits assessors es limitaran a prestar col·laboració en les seves especialitats tècniques i tindran veu però no vot.

Els membres del Tribunal hauran d’abstenir-se d’intervenir, comunicant-ho en el seu cas a l’autoritat convocant, i els aspirants podran recusar-los, quan concorrin les circumstàncies previstes a l’art. 28 de la Llei de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o si haguessin realitzat tasques de preparació d’aspirants a proves selectives en els cinc anys anteriors a la publicació de la corresponent convocatòria.

El tribunal no podrà constituir-se ni actuar sense l’assistència de la meitat dels seus membres, siguin titulars o suplents, entre els quals han de figurar el Secretari i el President o qui legalment els substitueixi. Tots els membres del Tribunal tindran veu i vot, i les seves decisions s’hauran d’adoptar per majoria.

VUITENA.- DESENVOLUPAMENT DELS EXERCICIS

Els aspirants seran convocats per a cada exercici en crida única, i en seran exclosos els qui no hi compareguin, llevat dels casos degudament justificats i lliurement considerats pel tribunal.

Una vegada començades les proves selectives, no serà obligatòria la publicació en el BOIB dels successius anuncis de la realització de la resta de proves. Aquests anuncis els farà públics el Tribunal en el tauler d’edictes de la Corporació.

Els exercicis es podran desenvolupar en qualsevol dels dos idiomes oficials d’aquesta Comunitat Autònoma, a elecció de l’aspirant.

El sistema de selecció constarà de les següents fases:

A) FASE DE CONCURS. BAREM. Els aspirants els hauran d’acreditar en el moment de presentació de la instància per a que el Tribunal els pugui valorar:

1.-Per experiència laboral com a Auxiliar de Biblioteca o funcions anàlogues.

 0’1 punts per mes o fracció (màxim 2 punt).

2.-Per experiència laboral en biblioteques en plaça superior a  la convocada:    0’2 punts per mes o fracció (màxim  3 punts).

3.-Per Títols acadèmics diferents a l’exigit com a requisit:

- Títol Universitari  de diplomat  no directament relacionat amb la plaça 1 punt.

- Títol Universitari de llicenciat no directament relacionat amb la plaça: 1’5 punts.

- Títol Universitari de Diplomat  en Biblioteconomia: 3 punts

- Títol Universitari de Llicenciat  en Documentació: 3’5 punts        

4.-Per cursos de formació i perfeccionament relacionats amb la plaça sol·licitada: biblioteconomia, administracions públiques, informàtica, ofimàtica, idiomes, informàtica aplicada a biblioteques .

-De 0 a 20 hores, o cursos on no figurin les hores o crèdits: 0’1 punt.

-De 21 a 40 hores: 0’2 punts.

-De 41 a 80 hores: 0’3 punts.

-De més de 81 hores: 0’5 punts

Puntuació màxima: 2 punts.

Per a la valoració dels cursos de formació o perfeccionament s’ha d’aportar el certificat o diploma d’assistència o aprofitament (original o fotocòpia acarada ).

5.- Coneixements del català:

-Nivell D: 1’5 punts

-Nivell E: 2   punts

B) FASE D’OPOSICIÓ

PRIMER EXERCICI: Obligatori i eliminatori. Consistirà a desenvolupar per escrit, en un temps màxim de dues hores, dos temes del temari específic de biblioteconomia, elegits a l’atzar pel Tribunal.

SEGON EXERCICI: Obligatori i eliminatori. Consistirà a desenvolupar una prova pràctica proposada pel tribunal en relació a la plaça objecte de la convocatòria.

TERCER EXERCICI: Obligatori i eliminatori. Consistirà a desenvolupar un tema del temari general extret a l’atzar pel Tribunal. El temps màxim per realitzar aquest exercici serà de 60 minuts

NOVENA.- QUALIFICACIÓ DELS EXERCICIS.

Els exercicis obligatoris seran eliminatoris i qualificats fins a un màxim de deu (10) punts; en seran eliminats els aspirants que no arribin a un mínim de cinc (5) punts en cadascun dels exercicis.

El nombre de punts que podrà ser atorgat per cada membre del tribunal en cada un dels exercicis obligatoris serà de zero a deu.

La qualificació dels aspirants serà la mitjana aritmètica de les qualificacions atorgades pel tribunal, de les quals se n’exclourà la màxima i la mínima.

Les qualificacions dels exercicis es faran públiques el mateix dia en què s’avaluïn i seran exposades en el tauler d’edictes de la Corporació.

La qualificació final dels exercicis serà la suma aritmètica de les puntuacions obtingudes en cada un.

La qualificació final de la fase de concurs serà la suma aritmètica de les puntuacions atorgades als mèrits  al·legats pels aspirants. No seran valorats els mèrits dels aspirants que no hagin superat tots els exercicis de la fase d’oposició.

La qualificació de la fase d’oposició  serà la suma aritmètica de la qualificació final dels exercicis tenint en compte que es valorarà un 50 % de la nota del primer exercici, un 40 % de la nota del segon exercici i un 10 % de la nota del tercer exercici.

La qualificació final del concurs-oposició serà la suma aritmètica de la qualificació de la fase d’oposició i la qualificació de la fase de concurs.

DESENA.- RELACIÓ D’APROVATS, PRESENTACIÓ DE DOCUMENTS I NOMENAMENT.

Una vegada finalitzada la qualificació dels aspirants, el Tribunal farà pública la relació d’aprovats, i elevarà dita relació a Batlia.

Els aspirants proposats disposaran d’un termini de tres dies naturals, comptadors des de l’endemà d’haver-se fet pública la relació d’aprovats, per aportar davant la Secretaria General d’aquesta Corporació els documents que acreditin que hom reuneix els requisits exigits a la Base Segona.

Els aspirants que dins del termini assenyalat no presentin la documentació, no podran ser contractats, i restaran anul·lades totes les seves actuacions, sense perjudici de la responsabilitat en què haguessin pogut incórrer per falsedat a la instància.

Els aspirants qui tinguin la condició de funcionaris públics estaran exempts de justificar les condicions i requisits ja acreditats per obtenir el seu anterior nomenament, i únicament hauran de presentar una certificació del Ministeri, Organisme o Corporació Local de qui depenguin, acreditativa de la seva condició i d’altres circumstàncies que constin al seu expedient personal.

Una vegada presentada la documentació la Batlia procedirà a contractar l’aspirant proposat, i els altres que hagin superat el concurs-oposició formaran part d’una borsa d’interins, i podran ésser contractats, per ordre de puntuació, segons les necessitats del servei.

ONZENA.- INCIDÈNCIES

El Tribunal resta facultat per resoldre els dubtes que es presentin i prendre els acords necessaris per al bon ordre de l’oposició, en tot allò no previst en aquestes bases.

DOTZENA.- BORSA DE TREBALL

A l’acta de la darrera sessió, s’inclourà una relació d’aspirants, per ordre de puntuació, a l’efecte de poder ésser contractats temporalment, per a la cobertura provisional de les vacants que es produeixin, de les absències de personal, de les necessitats del servei, etc.

Aquesta clàusula deroga la clàusula dotzena de la borsa de treball de les bases de la convocatòria del concurs-oposició per proveir, mitjançant contracte laboral fix, una plaça d’auxiliar de biblioteca aprovada  en Junta de Govern Local  de l’ajuntament de Capdepera el dia sis d’octubre de 2010.

PROGRAMA ANNEX

TEMARI  ESPECÍFIC  DE  BIBLIOTECONOMIA

1.- Història del llibre i de la Biblioteca.

2.-Concepte funcions i tipus de biblioteques. Les biblioteques nacionals. Biblioteques universitàries. Biblioteques infantils i biblioteques escolars.

3.-La Biblioteca pública: concepte, missió i funcions. Serveis i classes. El manifest de la UNESCO  sobre la Biblioteca Pública. Principis generals.

4.-Principals seccions de biblioteca pública:la secció de referència la fons local, l’àrea infantil, l’hemeroteca i les publicacions periòdiques, els materials audiovisuals. Serveis d’ internet i Wifi.

5.-Instal·lacions i equipaments de la biblioteca pública (l’edifici bibliotecari): planificació, organització i mobiliari.

6.- Gestió de la col·lecció bibliogràfica. La selecció i adquisició a la Biblioteca Pública. Criteris, fonts i mètodes. Característiques, extensió i actualització.

7.- Control, manteniment i conservació de les col·leccions: inventaris i esporgada.

8.- Serveis als usuaris de la biblioteca pública. Accés al document. Serveis d’informació i de referència. Lectura en sala i préstec domiciliari.

9.- El circuit del llibre. El procés tècnic dels llibres, publicacions periòdiques i materials especial. Tractament tècnic i conservació del fons. L’ordenació física de les col·leccions a les biblioteques.

10.- La catalogació: definició, finalitats i objectius. Les regles Angloamericanes de catalogació AACR2. La ISBD. El format MARC

11.-Els catàlegs: concepte, classes i finalitats. Reconversió dels catàlegs. L’OPAC. . El CABIB.

12.-Principals sistemes de classificació bibliogràfica. Concepte, finalitat i tipologia. La CDU. La classificació per centres d’interès.

13.-Indexació o classificació alfabètica. Encapçalament de matèries.  Els llenguatges documentals  i Thesaurus. Repertoris bibliogràfics . Bibliografies

14.- El servei de préstec a la Biblioteca Pública. El préstec interbibliotecari. Ús i dinamització d’aquest servei. Programes informatitzats (MILLENIUM)

15.- L’atenció als usuaris en les biblioteques públiques. Resolució de conflictes i suggeriments. La biblioteca pública com a centre local de proximitat, com a centre  d’integració social.

16.- El fons local. La informació local a la biblioteca pública. Fons, recursos i difusió.

17.- Drets d’autor i legislació sobre propietat intel·lectual. El dipòsit legal, legislació.

18.- Extensió bibliotecària i cultural. L’animació i difusió de la lectura. Difusió dels serveis bibliotecaris. Formació d’usuaris. Tipologia  d’usuaris. Dinamització infantil.

19.-La biblioteca a l’era d’ Internet. Biblioteca electrònica, biblioteca virtual, digital, xarxes socials, biblioteques 2.0

20.-Organitzacions internacionals al servei de la biblioteca: la IFLA, la UNESCO, la ISO, la FID,...

21.- El sistema espanyol de biblioteques. Competències de les diferents Administracions Publiques. Reial Decret 582/1989: Reglament de Biblioteques de l’Estat Espanyol.

22.- La situació a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears: Llei 19/2006, de 23 de novembre, del sistema bibliotecari de les Illes Balears

23.- Xarxes de biblioteques. Estructura, funcions i tipologia. Cooperació bibliotecària. El servei municipal de Biblioteques Públiques de Capdepera.

24.- Les biblioteques de les illes Balears. Situació actual. Paràmetres bàsics de biblioteca pública a les Illes Balears. El Mapa Insular de la Lectura Pública de Mallorca.

TEMARI GENERAL

1.- La constitució Espanyola de 1978. Principis generals. Drets i deures fonamentals dels espanyols.

2.-Organització Territorial de l’Estat. Els Estatuts d’Autonomia. Estatut d’Autonomia de les Illes Balears.

3.-Administració pública i l’ordenament espanyol. Administració de l’Estat. Administracions Autonòmiques. Administració Local. Administració institucional i corporativa.

4.-El procediment administratiu general. Fases i principis generals del procediment. L’Acte administratiu.

5.- L’Administrat. Col·laboració i participació dels ciutadans en les funcions administratives. Formes de l’acció administrativa.

6.-El municipi. Organització municipal i competències.

7.- Formes de l’acció administrativa. Foment. Policia. Els serveis públics.

8.- La funció pública local i la seva organització. Drets i deures dels funcionaris. El personal al servei de les corporacions locals.

9 .- La Unió Europea. Antecedents i objectius. Les institucions de la Unió Europea.

Capdepera, 25 de març de 2011.

El Batle,

Sgt.: José A. Gallego Méndez.