Demà, dimecres, 28 de juliol, a les 22.30 hores, al Teatre d’Artà, es representarà l’espectacle Cançons Republicanes, a càrrec de Biel Majoral i del seu grup. L’entrada és gratuïta.
L’activitat ha estat organitzada pel IX Campus Universitari de Llengua Catalana amb el suport de l’OCB d’Artà.

 

 

Biel Majoral (nom artístic de Gabriel Oliver Oliver) (Algaida, 1950) és músic i professor universitari. És llicenciat en filologia romànica, especialitat de filologia catalana per la Universitat de Barcelona. Des de 1977, és professor de Llengua Catalana a la Facultat d’Educació de la Universitat de les Illes Balears.  Ha editat tres discos: Vou veri vou per no dormir (1997), Temps, temps, temps (2000) i Cançons republicanes (2008).  

 

Amb música, textos i poemes de Biel Majoral, Pere Capellà, Joan Brossa, Agustí Bartra, Joan Oliver, Miquel Forteza, Blai Bonet, Miquel Ferrà, Josep Palau i Fabre, Màrius Torres, Miquel Àngel Colomar, Llorenç Capellà "Batle", Cançons republicanes és un important testimoni evocador de l’esperit de llibertat en temps de la República. Una feina de recuperació duta a terme per l’investigador de música popular Biel Majoral i els seus col·laboradors. Una proposta cultural per donar-la a conèixer i per assegurar la seva supervivència futura. Hi ha participat Biel Majoral,Delfí Mulet, Jordi Majoral, Gabriel Oliver-Torres, Joan Oliver-Torres, Catalina Obrador,Vicent Fontelles, Onofre Riera, Antoni Artigues, Antònia Font i altres col·laboracions.