Comunicat de premsa de Joves de Mallorca per la Llengua

 


El PSIB-PSOE, Més per Mallorca, el PI, Unió per Binissalem, Endavant Lloret, el Grup Independent de Valldemossa, Tot per Búger i Feina per Llubí es comprometen davant la societat civil illenca a garantir que com a mínim la meitat (50%) de les actuacions contractades per l’ajuntament (grups de revetla, actuacions musicals, PDs, etc.) en el marc d’esdeveniments festius siguin, en cadascun d’aquests esdeveniments, íntegrament en català. En la situació de retrocés lingüístic en què ens trobam, els Joves de Mallorca per la Llengua consideram que és important avançar, i és aquesta premissa la que ens ha duit a impulsar aquest acord.

Garantir al jovent l’accés a una cultura de qualitat i en la llengua pròpia és una forma de complir el mandat legal de treballar activament per la normalització lingüística al mateix temps que es proporcionen activitats d’oci atractives. Actualment, l’oferta musical en català es troba en una fase d’expansió sense precedents. Hi ha grups i artistes de tots els estils i de cada vegada més reconeguts. Per tant, aquesta mesura servirà també per impulsar i acompanyar aquesta escena cultural, així com per posar solució a una assignatura pendent: la presència de la llengua pròpia a les revetles dels nostres pobles. Així i tot, aquest és un acord de mínims. Des de Joves farem feina per augmentar aquest percentatge en els pròxims anys i que s’apliqui en tots i cada un dels municipis de Mallorca.

Aquest compromís es començarà a treballar aquest estiu i haurà de ser plenament efectiu a partir de les revetles del 2025. Per garantir el compliment de l’acord per part de tots els partits signants, Joves de Mallorca per la Llengua farem un seguiment de les programacions municipals.

Finalment, els Joves volem agrair tots els partits signants per demostrar el seu compromís amb la llengua catalana.