Si el Batle s'atreveix a permutar o malvendre l'antic Ajuntament perquè una empresa privada hi faci un hotel, no només ens hi tendrà en contra, sinó que a més farem tot el que estigui al nostre abast per impedir-ho

Són constants els rumors que circulen darrerament en el sentit que el Batle voldria permutar el solar de l'antic Ajuntament, a la plaça des Sitjar, a canvi d'una parcel·la en un altre lloc del municipi, i que l'empresa interessada, prou coneguda en el municipi, construiria un hotel d'interior allà on ara hi ha l'antiga casa consistorial.

No seria el primer cop que uns rumors s'han convertit en fets consumats amb aquest equip de govern. El Sr. Fernàndez nega de moment aquesta possibilitat i manifesta que en tot cas ho consensuaria amb tots els partits.

Sincerament, atesos els antecedents de les inversions a la Plaça dels Mariners, s'Escorxador, de la compra dels edificis del carrer Ciutat o de la reducció del nombre de Plens, només per posar alguns exemples, on no s'ha consesuat absolutament res, no confiam amb el Sr. Fernàndez. Cal recordar que fins a un cert límit de preu el Batle pot fer i desfer quant a compravenda i permuta de bens immobles, sense ni tan sols passar pel Ple municipal.

Aquesta operació de permuta, si s'executàs, suposaria en primer lloc vulnerar el mandat municipal en forma de moció, expressat en un Ple ja fa un parell d'anys, on es requereix a l'equip de govern que convoqui un concurs d'idees i una consulta popular per saber què hi voldria la gent de Capdepera allà on hi ha l'antic Ajuntament.

En segon lloc, suposaria malvendre patrimoni municipal, de tots els ciutadans, ubicat en un entorn privilegiat, a fi d'afavorir els interessos particulars d'algú en concret.

Des de Més per Capdepera tenim molt clar que el solar de l'antic Ajuntament i la plaça des Sitjar són i han de ser del poble i per al seu gaudi. Ja hem criticat durament la compra innecessària i sense cap criteri dels solars del carrer Ciutat, quan tots aquests serveis que s'hi volen traslladar cabrien perfectament a l'edifici de l'antic Consistori degudament reformat, fins i tot amb menys altura i volum que els actuals.

Capdepera poble mor un poc cada dia davant la inacció de l'equip de govern. Però en lloc d'invertir els diners en el patrimoni de propietat municipal, i així reviscolar la plaça des Sitjar i el centre de la vila, el Batle es dedica a llançar milions comprant noves propietats sense cap justificació.

El Batle i l'equip de govern han de saber que qualsevol iniciativa dirigida a malvendre l'antic Ajuntament i afavorir l'especulació privada comptarà amb la rotunda oposició de Més per Capdepera. No tenim majoria política per evitar-ho, però que ningú dubti que posaríem en marxa totes les inciatives legals i de mobilització social que estiguin en les nostres mans per avortar qualsevol intenció en aquest sentit.

 

Més per Capdepera