QUARANTENA COVIND-19
Ara ens ha tocat viure a poc a poc i compartir amb la família hores i espai vital. És un moment molt important que ens posarà a prova. La # pedagogia us dóna pautes essencials per organitzar-nos.
- TELETREBALL i homeschooling, és la clau de la veritable conciliació. No dependre d'horaris laborals estrictes i tenir major flexibilitat és sinònim, sempre que s'aconsegueixin resultats a la feina, de dedicar més temps a la família. Valorant i gaudiu-. Va a ser poc temps. Gaudeix de l'ara Hi ha pensar en les coses que es poden fer tot sol i les que poden fer-se en família
- No hi ha pressa així que CALMA. Estiguem tranquils, aquesta és la millor fórmula per combatre el virus. Tu ets el #model per als teus fills. Si tu mantens la calma i l'ordre, a casa tot estarà tranquil. Si tu crides, tots criden. Baixar el nostre nivell d'exigència, aquesta nova situació necessita que assimilem molts canvis. Seleccionar aquelles situacions amb els infants que mereixin la pena o siguin importants de veritat. Tenir petites concessions amb els infants.
- Organització el TEMPS, no es tracta d'aixecar igual d'hora que abans com es fa per anar a classe, però sí respectar els horaris i hàbits principals involucrant als infants en la planificació del dia. Temps de cuinar, temps de treballar, temps d'estudiar, temps de lectura, temps per pintar, temps per escriure un diari de l’experiència, temps de veure una peli, temps de jugar, temps de jugar amb consoles, això sí, les pantalles no han d'ocupar tot el temps, s’ha controlar molt bé l'ús de les xarxes socials, l'ús de tablets, videojocs, mòbils i altres. Imprescindible recordar que els pares segueixen tenint l'autoritat, i que els fills l’han de respectar.
- Crea ESPAIS VITALS independents per temps. Hora de la migdiada. Hora de peli només per a infants ... hora de lectura.
- Valora com POSITIU el estalvi de temps i de costos per desplaçament que suposa arribar a l'oficina. Estàs millorant en aspectes saludables, més qualitat de vida, ja que l'estrès i l'ansietat laboral està molt relacionada amb els desplaçaments i els embussos.
- Mostrar-la importància de VALORAR I CONÈIXER el gran treball dels sanitaris, policies, camioners, serveis de neteja,... persones que tenen cura de nosaltres i ens protegeixen. Aquest és sens dubte, el millor moment per treballar amb infants i adolescents grans valors com l'empatia, la cooperació, la responsabilitat, el compliment de normes, el coneixement de la llei, el respecte als altres, la solidaritat o la necessitat de el respecte dels espais de cada un a casa.
- Crea rutines diàries i REFORÇA les responsabilitats de cada membre de la família. Per exemple, fer un quadre amb les tasques; qui recull la taula, qui la posa, etc ...
- SALUT proveu de fer activitat física, encara que sigui en petits espais, a casa abans de les dutxes. Així mateix, també hi ha que aprofitar per prendre la llum solar que ajuda al nostre cos a dur a terme altres funcions com és la síntesi de vitamina D (necessària per al metabolisme del calci i el fòsfor), la correcta circulació sanguínia, producció d'hormones, evitar al·lèrgies i infeccions a la pell i millora el sistema immune
- SOMRIU, és el moment de donar als teus fills una lliçó de vida que reforça la capacitat de sacrifici, esforç, fortalesa, i coneixement que l'ésser humà no és Déu, que en ocasions no podem fer i viure com un vol i que la vida és complexa. La capacitat d'adaptar-se a les dificultats és una habilitat que els farà més competents i millors persones en el futur.
- Mantenir la IL·LUSIÓ, programar una activitat especial un dia a la setmana com una festa de disfresses amb música i piscolabis, una obra de teatre, un home-talent, d'aquesta manera aniran organitzant el material, complements i preparant la seva intervenció durant la setmana.
- CONTACTE amb persones estimades, és de vital importància mantenir-lo si es possible a diari, bé sigui amb videocridades, telefònicament o altres, tenim la possibilitat de quedar amb amics i fer qualque activitat junts alhora.
- Sou herois Esteu fent alguna cosa per a tots, per a tothom. Siguem conscients de la nostra missió.
#yomequedoencasa #PedagogosconlasFamilias #FAMILIAS #YoMeQuedoenCasa #PEDAGOGOS #PEDAGOGAS @COPYPCV @COPPIB @COPEC #PSICOPEDAGOGAS #PROFESORES #TODOS, #yomequedoencasa @COPYPCV @COPPIB @COPEC @MontseModesto #soypedagoga #PedagogosconlasFamilias #soypedagogo #PSICOPEDAGOGA #PSICOPEDAGOGO
Per a descarregar el document: Recomanacions per a Famílies.pdf